Ledelse

Ole Gunnar Solskjær blir ny manager for Manchester United.

– Klubben er i hjertet mitt

Ole Gunnar Solskjær blir Manchester Uniteds manager ut sesongen. Tidligere fotballprofiler tror engasjementet kan bli permanent.

Publisert Sist oppdatert

Nyheten er nå bekreftet i en pressemelding fra klubben. Solskjær går dermed fra glisne tribuner i Molde, og tvilsom kvalitet i Eliteserien, til en av verdens største klubber.

Solskjær har tidligere vært trener for reservelaget til United, der han fikk en høy stjerne. Der trente han blant andre dagens stjernespiller Paul Pogba og Norges landslagsspiss Joshua King. Han har akkurat gjennomført en vellykket sesong med Molde, som ble nummer to i Eliteserien.

Men Premier League er ingen dans på roser. Sist Solskjær fikk prøve seg der som manager, ble han raskt avskjediget etter dårlige resultater med Cardiff.

Stolt

Nordmannen er både stolt og rørt av at han kommer tilbake til klubben som manager:

– Manchester United er i hjertet mitt, og det er fantastisk å komme tilbake i denne rollen, sier Ole Gunnar Solskjær i pressemeldingen onsdag formiddag.

Foto Statsminister Erna Solberg var tidlig ute med å bekrefte Solskjær-nyheten, men slettet sin tweet etterhvert. Det gikk ikke upåaktet hen i britiske medier. Skjermdump: twitter.

Han legger til at han ser frem til å jobbe med den talentfulle troppen, støtteapparatet og alle i klubben.

Tungt trenerteam

Han får med seg tunge navn i trenerteamet. Solskjær skal i første omgang lede klubben ut 2018/19-sesongen, og får med seg tildligere Sir Alex Ferguson-assistent Mike Phelan som sin høyrehånd. I tillegg vil nordmannen jobbe tett med tidligere lagkamerat Michael Carrick og Kieran McKenna.

Foto «The babyface assassin» fra sin tid som spiller i United. Foto: Andrew YATES / AFP.

Mange har uttalt seg undrende til denne signeringen, men klubbdirektør Ed Woodward har troen på Solskjær og er strålende fornøyd med å ha fått inn den norske eks-Manchester United-angriperen, som ble kalt «The Babyface Assassin av fansen.

– Ole er en klubblegende med enorm erfaring, både på banen som spiller og i ulike trenerroller. Hans historie med Manchester United betyr at han lever og puster kulturen her, og alle i klubben er i ekstase over å ha ham og Mike Phelan tilbake, sier han.

Kan bli permanent?

Selv om Solskjær i utgangspunktet bare skal lede laget ut sesongen, som slutter i mai, sier de tidligere landslagsprofilene, og United-spillerne, Henning Berg og Ronny Johnsen til VG at de har tro på at Solskjærs engasjement blir permanent.

Powered by Labrador CMS