Ledelse

Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde.

Kritiserer retrettstillinger med millionlønn

Høyretopp reagerer sterkt på såkalte retrettstillinger som gir tidligere sjefer nye jobber som rådgivere med samme millionlønn.

Publisert Sist oppdatert

Heidi Nordby Lunde er Høyres arbeidspolitiske talskvinne, og sier til Dagens Næringsliv at det burde være mer bevissthet på tidligere sjefer som går rett inn i lukrative rådgiverstillinger – både i departementene og andre virksomheter.

– Begrepet spesialrådgiver er nærmest blitt et utskjelt begrep, og mistenkeliggjøres fordi mange går rett fra lederstillinger til å bli spesialrådgivere med samme lønn. Det er uheldig, sier hun til avisen.

– Ofte er dette folk med godt over millionlønn, og det er for eliten i offentlig sektor, legger Lunde til.

Nye regler

Lunde peker på at det i 2015 ble gjennomført en revidering av lederlønnssystemet. Da ble muligheten til å gi retrettstillinger strammet inn, og i det siste året er det blitt gjennomført oppfølgingssamtaler med virksomhetene for å sikre at de blir tatt i bruk ved fremtidige ansettelser.

– Men det er viktig å ha bevissthet om det, og så må man følge det opp bedre, sier Lunde.

Det skal være samsvar mellom godtgjørelse og ansvar, sier Lunde, men understreker at spesialrådgiverstillinger burde man søke seg til. Hun mener man også på fylkes- og kommunenivå burde adoptere de nye reglene fra 2015.

Powered by Labrador CMS