Bellonas Frederic Hauge. 

Foto

Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Varsler endringer i Bellonas ledelse

Ledergruppen fratrer

Joakim Birkeli Jacobsen
Publisert: 1. oktober 2018 kl 15.42
Oppdatert: 26. oktober 2018 kl 09.36

Høsten 2017 ble det vedtatt en ny strategi og styringsmodell for Miljøstiftelsen Bellona. Dagens ledergruppe, med Nils Bøhmer som daglig leder, har virket i henhold til denne.

Bellonas stifter Frederic Hauge ønsker nå at styret gjennomfører en revisjon av den vedtatte strategi og styringsmodell.

Dette har konsekvenser for hvordan virksomheten ledes og med bakgrunn i dette velger ledergruppen i Bellona å fratre fra mandag av, melder Bellona i en pressemelding. 

Nestleder Nils Bøhmer sier til Dagens Perspektiv at uenighet om retningen og veien videre har vært en prossess som har pågått en stund, men hvor partene i konflikten ikke har lykkes med å nærme seg hverandre.

Foto

Nils Bøhmer gikk mandag av sammen med hele ledergruppen i Bellona. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

– Frederik ønsker å endre organisasjonsmodellen som ledergruppen ble ansatt etter. Vi står for langt fra hverandre og da er det like greit å være enige om å skilles som venner, sier han.

Han uttydper at konflikter blant annet bunner i graden av innvolvering ledergruppen skal ha i den daglige driften.

Saken fortsetter under annonsen

– Det er ingen enkeltsaker, men helheten som har gjort det vanskelig for oss, sier han.

Bøhmer som har vært i Bellona i 25 år tror likevel organisasjonen vil kunne få til mye godt klimaarbeid uten ham.

– Vi har bygget opp en organisasjon som jeg tror vil stå seg, sier han som nå ser etter nye muligheter.

Ny ledelse snart på plass

Nå blir trolig Fredric Hauge konstituert som daglig leder av styret under neste styremøte. De fire i ledergruppen som trakk seg mandeg var:

Daglig leder Nils Bøhmer, markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Løvstad, økonomisjef Anders Strand og fagsjef Runa Haug Khoury.

Hauge har allerede skaffett erstattere til de fire. Bellonas nye ledelse skal presenteres for organisasjonen i løpet av denne uken.

– Det er mitt ansvar og min jobb som stifter av Bellona å løfte denne organisasjonen videre, sier leder Frederic Hauge til NRK. 

Miljøorganisasjonen ble grunnlagt i 1986 og består av 45 medarbeidere.