Ledelse

Gro Brækken, generalsekretær i Norsk institutt for styremedlemmer, argumenterer for at styrehonorarene i de børsnoterte selskapene burde vært høyere.

Mener styrelederne i børsnoterte selskaper får altfor lite betalt

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse fra Norsk institutt for styremedlemmer som er omtalt i Dagens Næringsliv viser at snitthonoraret for en styreleder på Oslo Børs ligger på rundt 550.000 kroner for 2018. Blant de 30 selskapene på børsen som betaler sine styreledere best, er snitthonoraret 1,1 millioner kroner, skriver avisen.

Gro Brækken, generalsekretær i Norsk institutt for styremedlemmer, sier til Dagens Næringsliv at hun mener at styrehonorarene er altfor lave. Hun argumenterer med at ansvaret og oppgavene man har som styremedlem i børsnoterte selskaper tilsier høyere honorarer, og viser til at norske selskaper er avhengig av å tiltrekke de beste folkene – også til styrene. Brækken mener det ikke lar seg gjøre å ha en vanlig jobb ved siden av å ha et styrelederverv i de største bedriftene. Dette fordi et slikt verv medfører mye jobb.

Noen av de best betalte styrelederne sitter ifølge rapporten fra Norsk institutt for styremedlemmer i DNO (honorar: 6 435 000 kr), Subsea7 (honorar: 1 631 760 kr) og TGS-Nopec Geophysical Company (honorar: 1 631 760 kr).

Andre eksempler på styrelederhonorarer er: Schibsted: 980 000 kr, Equnor 760 000 kr og Telenor 630 000 kr.

Powered by Labrador CMS