Ledelse

Dag Terje Solvang er ansatt som ny generalsekretær i DNT. Her med sin ektemann, helseminister Bent Høie, på gallamiddag på Slottet i anledning statsbesøket fra Slovakia.

Ny jobb for Høyres kampanjesjef

Dag Terje Klarp Solvang er ansatt som generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

Publisert Sist oppdatert

Solvang kommer fra jobben som organisasjon- markeds- og kampanjesjef i Høyre.

Han starter i sin nye jobb som generalsekretær i DNT 1. oktober. Solvang overtar jobben etter Nils Øveraas som slutter i sin åremålsstilling etter fem år.

Nyvalgt styreleder i DNT, Per Hanasand, er svært fornøyd med at Solvang har takket ja til jobben.

– Hans kombinasjon av strategisk og operativ ledererfaring fra en stor medlemsorganisasjon, kombinert med innsikt i digital utvikling og politisk forståelse, mener vi vil bidra til å sikre at DNT kan fortsette sin positive utvikling, sier han i en pressemelding.

Solvang har jobbet i Høyre som organisasjonsleder siden 2014. Før det var han blant annet administrerende direktør i det digitale reklamebyrået Melvær&Lien og leder av Gastronomisk institutt.

Han gleder seg til å ta fatt på nye utfordringer.

– Dette må være en av Norges mest spennende jobber! Å videreutvikle organisasjonen og samtidig ta vare på friluftstradisjonen i fjellet, skogen, langs kysten og nær der folk bor, er en svært motiverende oppgave, sier Solvang i pressemeldingen fra DNT.

– Som generalsekretær i DNT får jeg kombinert min yrkesfaglige bakgrunn og mine personlige interesser på en suveren måte. Jeg gleder meg til å få være med og utvikle en av Norges sterkeste merkevarer til å bety enda mer for enda flere, sier han.

Den Norske Turistforening markerer 150 år i 2018 og har per dags dato mer enn 300.000 medlemmer.

Powered by Labrador CMS