Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Oceanwood kjøper Norske Skog

Investeringsselskapet har kjøpt ut de andre aksjeeierne for en nettosum på 235 millioner euro.

Publisert Sist oppdatert

Investeringsselskapet Oceanwood kom vinnende ut av en fire måneders auksjonsprosess hvor 100 tilbudsgivere deltok, skriver Norske Skog i en pressemelding.

Den første investeringen Oceanwood foretok seg i Norske Skog var i 2015. Investeringsrådgiver John Chiang, sier i pressemeldingen at de har jobbet konstruktivt med konsernet siden den gang.

– Da vi i 2017 så at det ville bli vanskelig å løse de økonomiske problemene i Norske Skog, bestemte vi oss for å handle for å beskytte selskapet. Vi er veldig glade for å samarbeide med Norske Skogs ledelse og ansatte. Vi deler ambisjonen til den nye Norske Skog-gruppen om å lykkes og å realisere det potensialet som vi tror er iboende virksomheten nå som den vil fortsette å vokse, sier Chiang.

Til E24 sier investor Jens Ulltveit-Moe, som tapte kampen om selskapet, at han tror Oceanwood må redusere gjelden i selskapet.

– Dette er ingen typisk eier, men de har fulgt Norske Skog gjennom en krevende tid, det gjør at de vil ha forståelse for omstilling, og det er en styrke. Hvis man hadde gått inn i Norske Skog og trodd på en enkel jobb så tar de feil, sier han til nettstedet.

– En viktig milepæl

Styreleder i Norske Skog AS forteller at Oceanwood oppkjøp av Norske Skog er en av de viktigste milepælene for selskapet de siste årene.

– Oceanwood sin beslutning om å skaffe seg en flertallsposisjon og sette i gang en oppkjøpsprosess vil være redningen for Norske Skog, sier han.

Konsernsjef i Norske Skog sier at med Oceanwood som en finansiell sterk, ny eier, har selskapet og deres ansatte fått en unik mulighet til å videreutvikle en bærekraftig forretningsplattform som kan styrke deres kjernevirksomhet og investere i lovende nye vekstprosjekter.

– Vi vil gjerne takke våre kunder, leverandører og ansatte som har vist en enorm mengde tillit og støtte gjennom hele denne prosessen. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe sammen i fremtiden, sier han.

Norske Skog

  • En av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir. Har slitt kraftig som følge av digitalisering og mindre etterspørsel etter avispapir. Selskapet opparbeidet seg dessuten en betydelig gjeld gjennom store oppkjøp før krisen satte inn.

  • Styret i Norske Skog ga i desember i fjor opp forsøket på å redde konsernet og begjærte konkursbehandling i skifteretten. Selskapet hadde da en gjeld på drøyt 9,2 milliarder kroner og bokførte verdier på nær 2,9 milliarder kroner. I ettertid meldte flere interessenter seg.

  • Hovedaktørene i dramaet som ledet opp til dette var eierne, långivere med pant i selskapets fabrikker og långivere uten pant. Mange av kreditorene er internasjonale hedgefond.

  • Norske Skog ble grunnlagt i 1962 som Nordenfjeldske Treforedling. Er børsnotert som Norske Skogindustrier ASA, med flere datterselskaper, inkludert Norske Treindustrier og Norske Skog Holding AS, som igjen eier Norske Skog AS.

  • 2.500 mennesker jobber i selskapet.

  • Fredag morgen la Norske Skog selv ut en pressemelding på sine hjemmesider om at investeringsfondet Oceanwood har kjøpt ut de andre aksjeeierne for en nettosum av 235 millioner euro.

(Kilde: NTB)

Powered by Labrador CMS