Ledelse

PST-sjef Benedicte Bjørnland og Oslo-politimester Hans Sverre Sjøvold får begge seks nye år i jobben.

PST-sjefen og politimesterne i Oslo og Troms fortsetter

PST-sjef Benedicte Bjørnland får forlenget åremålet. Det gjør også politimesterne Hans Sverre Sjøvold og Ole Bredrup Sæverud i henholdsvis Oslo og Troms.

Publisert Sist oppdatert

Det ble offentliggjort etter statsråd fredag. Åremålsperiodene er seks år.

Benedicte Bjørnland (53) har vært sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) siden 2012.

– Bjørnland har i sin første periode som sjef for PST vært en strategisk, utviklingsorientert og handlekraftig leder. Et sammensatt trusselbilde, i tillegg til endringer internasjonalt og i vårt eget samfunn, gjør denne stillingen svært krevende, sier justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Hans Sverre Sjøvold (60) har vært politimester i Oslo politidistrikt siden 2012. Han kom fra stillingen som ekspedisjonssjef i Politiavdelingen Justis- og beredskapsdepartementet da han tok over som leder for Norges største politidistrikt.

Ole Bredrup Sæverud (46) fortsetter som politimester i Troms.

– Som toppledere i politiet har politimesterne en sentral rolle i å forme fremtidens politi og ikke minst viktige lederoppgaver i den pågående endringsprosessen i politiet. Når Sjøvold og Sæverud fortsetter som politimestre i Oslo og Troms, sikrer vi kontinuitet i endringsarbeidet i disse politidistriktene, sier Wara.

Powered by Labrador CMS