Ledelse

Terje Pedersen / NTB scanpix

PwC-topp blir ny direktør for Oslo Børs

Publisert Sist oppdatert

Håvard S. Abrahamsen (52) er ansatt som ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding.

Han tiltrer stillingen senest 1. juli 2019, opplyser Børsen i en pressemelding.

Abrahamsen kommer fra stillingen som partner i revisjon- og rådgivningsbyrået PwC.

Han erstatter Bente A. Landsnes, som varslet sin avgang i oktober. Hun har vært børsdirektør siden januar 2006, og har en ansettelsesavtale som utløper i 2019.

– Som konsernsjef og børsdirektør har man en synlig og bred rolle som stiller store krav til lederskap både faglig og kommersielt, sier Oslo Børs’ styreleder Catharina Hellerud.

Abrahamsen, som er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og høyere revisorstudium fra NHH, har vært partner i PwC siden 2002. I perioden 2010 – 2018 var han administrerende direktør i selskapets norske avdeling.

De siste fem årene har han også vært en del av PwCs globale styre.

Før hans tid i PwC var han åtte år på Oslo Børs, senest som Direktør Aksjer. Han ledet også Equity-avdelingen, samtidig som han var medlem av Norsk Regnskapsstiftelse.

I perioden 2008-2012 var han nestleder og styreleder i Revisorforeningen.

Endringsleder

Rekrutteringsbyrået Korn Ferry har bistått et arbeidsutvalg i styret i arbeidet med å ansette ny børsdirektør.

I pressemeldingen skriver Oslo Børs at det var særlig avgjørende for ansettelsen at Abrahamsen har lang og bred toppledererfaring fra et kompetansetungt miljø i kapital- og bedriftsmarkedet, fra endringsledelse samt at han har erfaring med tilsyn og myndighetskontakt – nasjonalt og internasjonalt.

Ifølge meldingen vil han bidra til at Oslo Børs fortsetter å utvikle markedsplasser og tjenester slik at selskapet kan øke den nasjonale og internasjonale interessen for notering og handel på markedsplassene ytterligere.

Intensjonen er også at han skal bidra til videreutviklingen av VPS, som står foran en større endringsfase med en ny konkurransesituasjon og økt internasjonal standardisering og effektivisering.

– Oslo Børs VPS Holding er en sentral del av norsk finansiell infrastruktur, og det å oppretteholde tillit til aktører i inn- og utland er svært viktig. Med sin erfaring og bakgrunn har Håvard det beste utgangspunktet for å lede Oslo Børs og konsernet fremover, mener styreleder Hellerud.

Bente A. Landsnes fortsetter som børsdirektør og konsernsjef inntil Håvard S. Abrahamsen begynner i stillingen.

Powered by Labrador CMS