Ledelse

Spørsmålet du ikke må stille på jobbintervju

Publisert Sist oppdatert

Når jobbintervjuet nærmer seg slutten kommer det stort sett alltid en anledning der kandidaten får lov å stille spørsmål til den potensielle arbeidsgiveren. Her kan du skille deg ut ved å vise både kunnskap og interesse for organisasjonen.

Balansegangen er imidlertid hårfin mellom å være en kunnskapsrik, interessert kandidat og det å være en bedreviter som kan alt om virksomheten og problemene.

– Det er ganske risikabelt å komme på jobbintervju og tro at du har en dypere forståelse for virksomhetens problemer enn de som faktisk leder selskapet, bare fordi du har gjort hjemmeleksa di, sier leder for karriereportalen Glassdoor, Robert Hohman, til Business Insider.

– Unngå å være for spesifikk

Hohman forteller at kandidater ofte er for spesifikke i spørsmålsstillingen sin.

– De har gjerne identifisert ett utvalgt problem som de er interessert i å ta opp, og gjerne «grille» selskapet litt. Problemet med å gå så hardt ut er at det ofte avslører at kandidaten ikke helt forstår området og hvor komplekse sammenhenger som ligger til grunn, sier Hohman.

Et typisk eksempel på å gå hardt ut er spørsmålsstilling som dette: «Jeg ser at salgstallene stuper. Hvordan skal dere fikse det?» Glassdoor-sjefen anbefaler å ta en litt mykere tilnærming.

– Spør heller hvor firmaet er på vei. Dette er et spørsmål personen du snakker med kan svare på, og gir deg sannsynligvis også mye dypere informasjon enn et «rett-på-sak»-spørsmål. Det viser dessuten at du er interessert i selskapets utvikling.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS