Ledelse

Anne Harris blir ny finansdirektør i Statkraft.

Statkraft rapper finansdirektør fra Multiconsult

Publisert Sist oppdatert

Statkraft har vært på jakt etter ny finansdirektør siden Irene Egset sa opp stillingen i september for å bli konserndirektør for økonomi og finans i Posten Norge AS.

Fredag skriver selskapet i en pressemelding at de har ansatt Anne Harris i posisjonen.

Harris kommer fra stillingen som finansdirektør i konsulentgiganten Multiconsult.

– Med sin solide erfaring og lederegenskaper vil Anne Harris bidra til å utvikle Statkraft til et av verdens ledende selskaper innen fornybar energi. Jeg ser fram til å få Anne med på laget, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Harris har vært finansdirektør i Multiconsult siden 2014. Hun (58) er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har bred kompetanse innen økonomi, endringsledelse og virksomhetsstyring, både nasjonalt og internasjonalt. Før hun kom til Multiconsult i 2014 hadde hun hatt lederstillinger i Total Norge, Norsk Hydro og Entra Eiendom.

Konserndirektør i Multiconsult, Christian Nørgaard Madsen, har bare lovord om sin avtroppende sjef for finans.

– Jeg vil uttrykke min takknemlighet til Anne og ønsker henne suksess i sin nye og spennende rolle i Statkraft, sier Madsen i en børsmelding.

Harris tiltrer sin nye stilling i Statkraft etter nærmere avtale, men fortsetter ikke i Multiconsult etter 1. juni 2019.

Nåværende finansdirektør i Statkraft, Irene Egset, fratrer sin stilling den 20. desember. Økonomidirektør Thomas Geiran vil fungere i stillingen fram til Anne Harris tiltrer.

– Jeg ser veldig fram til å begynne som CFO i Statkraft og bidra til selskapets videre utvikling. Jeg gleder meg til å bli kjent med mine nye kollegaer og det spennende selskapet Statkraft er, sier Anne Harris i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS