Ledelse

Statoil-sjef Eldar Sætre presenterte onsdag selskapets resultat for første kvartal 2018. Ved hans side kommunikasjonssjef Reidar Gjærum (t.v.) og finansdirektør Hans Jakob Hegge (t.h). Hegge etterfølges nå av Lars Christian Bacher, og går selv inn i rollen som landsjef i USA og direktør for selskapets landbaserte ukonvensjonelle virksomhet.

Store endringer i Statoils ledelse og struktur

Publisert Sist oppdatert

I mars annonserte Statoil at de vil bytte navn til Equinor, som en del av forberedelsene «på de neste 50 årene, og en annen energifremtid.»

Men navneendringene er bare ett av flere grep i en større omstilling av selskapet. Det ble klart i en børsmelding publisert fredag morgen:

«Statoil gjør endringer i konsernledelsen for å sikre fornyelse og bredere erfaring i ledelsen, og for å ytterligere styrke tilveksten av lederkandidater i selskapet. Som følge av utviklingen av den internasjonale virksomheten, gjør Statoil også noen justeringer i konsernstrukturen.»

– Endringene i ledelsen og konsernstrukturen vil sette oss enda bedre i stand til å levere på vår strategi for sikker drift, høy verdiskapning og lave karbonutslipp, og styrke vår utvikling som et bredt energiselskap, sier konsernsjef Eldar Sætre i meldingen.

Endringene i konsernledelsen og konsernstrukturen er som følger:

  • NY FINANSDIREKTØR. Konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI), Lars Christian Bacher, overtar som konserndirektør for økonomi og finans (CFO), der han etterfølger Hans Jakob Hegge, som blir landsjef i USA og direktør for Statoils globale landbaserte ukonvensjonelle virksomhet.

  • UTVIDET UTVIKLING OG PRODUKSJON. Konserndirektør for Utvikling og produksjon USA (DPUSA), Torgrim Reitan, blir konserndirektør for et omstrukturert DPI, som også vil omfatte virksomheten som i dag er organisert i DPUSA.

  • BRASIL SKILLES UT. Virksomheten i Brasil tas ut av DPI-porteføljen og organiseres som et eget forretningsområde; Utvikling og produksjon Brasil (DPB). Konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD), Margareth Øvrum, blir konserndirektør for dette nye forretningsområdet.

  • ROLLEBYTTE NY ENERGI. Konserndirektør for Nye energiløsninger (NES), Irene Rummelhoff, overtar som konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering (MMP), der hun etterfølger Jens Økland, som blir direktør for forretningsutvikling i NES.

  • NYE FJES I KONSERNLEDELSEN. Anders Opedal går fra nåværende stilling som landsjef og direktør i Brasil for å etterfølge Margareth Øvrum som konserndirektør for TPD, og blir nytt medlem av konsernledelsen. Pål Eitrheim, som nå er direktør for anskaffelser i TPD, blir medlem av konsernledelsen som konserndirektør for NES, der han overtar etter Irene Rummelhoff.

  • GLOBAL STRATEGI. Nåværende er direktør for driftsteknologi og partneropererte lisenser i DPI, Al Cook, blir konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling (GSB) i konsernledelsen, og etterfølger John Knight. Som tidligere kunngjort har Knight besluttet å ikke forlenge sin kontrakt med Statoil når den utløper ved utgangen av 2018. Han trer ut av konsernledelsen 1. mai.

– Flere ledere vil gå inn i nye posisjoner der deres kompetanse kan benyttes på strategiske områder for Statoil, samtidig som de får bredere erfaring. Dette gir oss også anledning til å ta inn nye medlemmer med sterk kommersiell og driftsrelatert erfaring i konsernledelsen, sier Sætre.

Nåværende organisasjonsstruktur og konsernledelse fortsetter fram til de planlagte endringene trer i kraft. Endringene planlegges å tre i kraft mellom 1. mai og 15. oktober.

Etter endringene blir Statoils konsernledelse som følger:

  • Konsernsjef Eldar Sætre.

  • Konserndirektør for finans og økonomi (CFO) Lars Christian Bacher.

  • Konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge (UPN) Arne Sigve Nylund.

  • Konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (DPI) Torgrim Reitan.

  • Konserndirektør for Utvikling og produksjon Brasil (DPB) Margareth Øvrum.

  • Konserndirektør for Markedsføring, midtstrøm og prosessering (MMP) Irene Rummelhoff.

  • Konserndirektør for Leting (EXP) Tim Dodson.

  • Konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD) Anders Opedal.

  • Konserndirektør for Nye energiløsninger (NES) Pål Eitrheim.

  • Konserndirektør for Global strategi og forretningsutvikling (GSB) Al Cook.

  • Konserndirektør for sikker og effektiv drift (COO) Jannicke Nilsson.

Juridisk direktør Hans Henrik Klouman, direktør for Mennesker og ledelse Magne Hovden og kommunikasjonsdirektør Reidar Gjærum fortsetter i sine roller og deltar i konsernledelsens arbeid og møter.

Powered by Labrador CMS