Ledelse

Sørlandet sykehus i Kristiansand.

– Tar saken til retten

Det har siden november i fjor vært enighet mellom styret i Sørlandet Sykehus og Jan-Roger Olsen om at det beste for helseforetaket er at han går av som administrerende direktør til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Hovedårsaken er at det over lengre tid har vært dårlig samarbeid mellom arbeidstakerorganisasjonene og administrerende direktør, skriver Sørlandet sykehus i en pressemelding.

Partene har imidlertid ikke lykkes med å komme til enighet om betingelsene for fratreden. De siste månedene er det ført forhandlinger om en sluttavtale uten at disse har ført frem.

Overfor Agderposten bekrefter Olsens advokat, Trond Stand, at oppsigelsen kom fredag.

– Oppsigelsen vil bli bestridt som usaklig og ugyldig. Det vil bli sendt en stevning til tingretten innen åtte uker, som er fristen, sier advokaten.

Ingen tillit

– Det er beklagelig at vi ikke har lykkes med å komme til enighet. Administrerende direktør skal og må ha styrets tillit, men et enstemmig styre i Sørlandet sykehus HF uttrykker nå at de ikke lenger har denne tilliten til Jan-Roger Olsen. Slik denne saken har utviklet seg, ser vi ingen annen utvei enn å avslutte arbeidsforholdet, sier styreleder Camilla B. Dunsæd i Sørlandet sykehus HF og fortsetter:

– Det er ingen tvil om at Jan-Roger Olsen gjennom årene har gjort en stor innsats for Sørlandet sykehus. Derfor er det ekstra leit at denne saken fikk et slikt utfall, sier Dunsæd.

Økonomidirektør Per Qvarnstrøm er fra i dag konstituert i stillingen som administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF.

– Styrets viktigste oppgave nå er å få på plass en administrerende direktør på permanent basis. Dette arbeidet er vi godt i gang med, sier Dunsæd.

Powered by Labrador CMS