Ledelse

Norges Friidrettsforbund presenterer Erlend Slokvik (i midten) som ny toppidrettssjef mandag formiddag på Ullevaal stadion i Oslo.

Tar spranget fra skiskyting til friidrett

Etter bare to år som friidrettens sjef trekker Håvard Tjørholm seg. Erlend Slokvik tar over.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Friidrettsforbundet i en pressemelding.

– Det sier seg selv at dette har vært et utrolig tungt valg å ta. Og at det er svært vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen den er i nå. Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt, sier Tjørhom, som legger til at han har hatt to fantastiske og givende år med norsk friidrett, men at han ikevel er trygg på at dette er det riktige valget for ham nå.

– Fra NFIF sin side har vi gitt et klart signal om at vi ønsket å ha ham med videre de neste sesongene. Når det er sagt har jeg respekt for den avgjørelsen han har tatt. Jeg er også veldig glad for at han hele tiden har klart å ha et absolutt fokus på å optimalisere forberedelsene for utøverne frem til EM i Berlin og gjennomføre et historisk bra mesterskap, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Slokvik overtar

Mandag ble den nye sjefen presentert på Ullevål stadion. Erlend Slokvik tar spranget over fra skiskyting til friidrett. Den tidligere skiskytingspresidenten ser for seg en spennende fremtid:

– Jeg ser på dette som en spennende utfordring for begge parter. Det å gå inn og jobbe enda tettere med trenere og utøvere enn det jeg har gjort i det siste, har trigget meg, sa Slokvik på en pressekonferansen mandag.

Han har tidligere også jobbet med orientering. Nå er han opptatt av at det forsatt er et forbedringspotensial i norsk friidrett.

– Vi må få fram nye utøvere om fire-fem år, utdypet han.

Powered by Labrador CMS