Ledelse

Telenor-sjefen gjentar kompetanse-utfordringen for 2019

Publisert Sist oppdatert

Telenors medarbeidere gjennomførte 40 timers opplæring og utdanning i 2018, slik konsernsjef Sigve Brekke utfordret dem på.

Initiativet har som mål å legge til rette for et kompetanseløft for å gå en digital fremtid i møte.

– Jeg er mektig imponert over læringslysten blant Telenor-ansatte. Da jeg lanserte '40-timers-utfordringen' for å tilegne oss nye ferdigheter og kunnskap i 2017 hadde jeg et håp om å nå målet. Jeg forventet ikke at vi skulle doble det, sier konsernsjef Sigve Brekke.

På tvers av åtte land brukte ansatte gjennomsnittlig 40,9 timer på nettkurs, pluss ytterligere timer på andre typer læring. Målingen har ikke tatt med ansatte uten tilgang til Telenors interne kurstjeneste Campus eller som allerede har mer enn 40 timer kompetanseutvikling som ledd i opplæring, eller som del av sin profesjonelle rolle.

Det er antallet timer opplæring i Campus som er doblet i forhold til målsetningen.

Brekke gjentar nå utfordringen for neste år.

– Samfunnet blir fundamentalt endret av digitaliseringen.Derfor skal vi i 2019 ha en ny '40-timers-utfordring' med oppdaterte kompetanseområder, sier Brekke.

– Vi må endre måten vi ser på karriereutvikling. Ved å tilrettelegge for og oppfordre våre ansatte til å tilegne seg livslang læring skaper vi en arbeidsstyrke som står bedre rustet for fremtiden og som har høyere jobbtilfredshet, sier Cecilie B. Heuch, konserndirektør og global HR-sjef i Telenor.

– Initiativet har vist seg å være veldig populært blant våre ansatte og vi er glade for at konsernsjefen har fornyet '40 timers utfordringen' for 2019. Kontinuerlig læring er en viktig investering for Telenor og vi forventer at ansatte og ledere sørger for at timer blir satt av i løpet av arbeidsdagen for læring - og også for å sette de nye ferdighetene ut i praksis. Vi skal også sikre at de som ikke fikk vært med i 2018 av ulike grunner blir med i den nye utfordringen, sier Heuch.

40 timers utfordringen' er en av flere læringsprogrammer hos Telenor. I 2018 var nær 600 eksperter gjennom et ettårig kurs innen kritiske kompetanseområder.

Over 4000 ledere har vært gjennom et nettbasert kurs skreddersydd for Telenor i samarbeid med INSEAD om effektiv strategiutførelse fra 2016 til i dag.

Telenor har også en rekke lederprogrammer, der blant annet 2000 ledere ble trent i styrkebasert utviklingspraksis i 2018.

Dette er i sammenheng med at den tradisjonelle medarbeidersamtalen om prestasjoner har blitt erstattet av en dialog som fokuserer på dynamisk tenkning (growth mindset) og utviklingsmuligheter.

Powered by Labrador CMS