Ledelse

De aller mest produktive koderne kan produsere så mye som ni ganger mer enn den gjennomsnittlige, ifølge en studie publisert i Harvard Business Review.

Unngå å kaste bort tiden din

7 vaner hos de aller mest produktive.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes alltid noen på arbeidsplassen som tilsynelatende er effektiviteten selv – de får gjort unna store mengder med arbeid uten å legge ned flere timer enn hva som er vanlig. Det finnes en rekke eksempler.

  • De raskeste koderne skriver ni ganger så mye kode som snittkoderen.
  • Den raskeste fiskeforedleren kan gjøre klar tre ganger så mye fisk som snittet.
  • Den beste klesselgeren selger åtte ganger så mye klær som snittselgeren.

Hva gjør at noen er så fryktelig mye mer effektive enn andre? Jack Zenger og Joseph Folkman er ledelseskonsulenter i bedriften sin Zenger/Folkman, og har studert over 7.000 mennesker og deres produktivitetsvaner. Gjennom disse dataene har de funnet syv spesifikke atferdstendenser som går igjen hos de superproduktive.

Dette gjør de aller mest produktive

De setter hårete mål

De mest effektive jobber ikke med mange småoppgaver samtidig. De setter seg store mål som krever at man eliminerer alle distraksjoner og jobber uavbrutt. Dette gikk igjen hos de beste i studien, skriver Zenger og Folkman hos Harvard Business Review.

De leverer jevnt

De mest produktive i studien jobbet ikke i rykk og napp. De hadde ikke perioder med ineffektivitet og perioder med skippertak og kjempeeffektivitet. De leverte jevne resultater over lengre perioder.

De har ekspertkompetanse

Når du vet hva du driver med går kvalitet og produktivitet hånd i hånd. De aller mest produktive i studien nølte ikke med å spørre om hjelp hvis de trengte det, men de trengte det stort sett veldig sjelden. De var snarere flinke til å holde seg oppdatert på den nyeste fagkompetansen.

De brenner for gode resultater

I studien viste det seg at de mest produktive brenner for de gode resultatene. De opplever stor glede med å kunne levere raskt og effektivt, og de konkurrerer både mot kollegene og mot seg selv.

De forutser og løser problemer

Produktive mennesker er gode problemløsere, men de forutser også potensielt vanskelige situasjoner før de oppstår, og begynner å jobbe med løsninger på problemer som ennå ikke har oppstått.

De tar initiativ

De produktive personene starter med en gang hvis de får beskjed om noe. Og hvis de har en idé selv, går de i gang umiddelbart. De spør heller om tilgivelse enn tillatelse, noe som i enkelte tilfeller kan være problematisk, men oftere enn ikke gir resultater.

De samarbeider

De hyperproduktive er ikke bare fageksperter som jobber, jobber, jobber uten å stoppe. De er også gode til å samarbeide. De vet at de er avhengige av andres arbeid, og jobber godt sammen med kollegene sine.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS