Annonse
Foto: Dreamstime

10 vaner blant populære ledere

70 prosent av variasjonen i hvor godt ansatte presterer kan tilskrives kvaliteten på lederne deres, ifølge en rapport fra Gallup i 2015.

Det skriver Gwen Moran på Fastcompany.com. Hun har snakket med tre ledelseseksperter, og oppsummerer det i ti punkter hva som kjennetegner effektive sjefer.

1. De kommuniserer tydelig

Gode ledere ber om innspill fra arbeidstakerne og sørger for at de forstår hva som foregår rundt dem. De er likevel ikke tvetydige, og du vet hvor du har dem.

2. De stoler på medarbeiderne

Hvis du ansetter dyktige folk som er smarte og har en fikse det-holdning, trenger du ikke detaljstyre dem eller bekymre seg for om jobben blir gjort.

3. De er konsistente

Studier viser at det faktisk er viktigere at en leder er konsistent og forutsigbar enn at vedkommende er rettferdig. Å være vinglete og uforutsigbar gjør det vanskelig for de ansatte.

4. De forstår arbeidet ditt

Myten om at noen kan være leder for hva som helst, stemmer ikke, ifølge ekspertene Moran har snakket med. Du må kunne noe om faget og det dine ansatte holder på med for å kunne være en god leder.

5. De lar deg gjøre feil

Feil kommer til å skje uansett, og hvis dine ansatte er redde for å si det til deg vil det bare gjøre ting verre. Vet dine ansatte at det ikke er verdens undergang om de gjør en tabbe, vil de begynne å dele og samarbeide mer.

6. De kjenner seg selv

Gode ledere vet hvordan de fremstår for andre og hvilket miljø de skaper for dem rundt seg. Ledere som kjenner sine egne styrker og svakheter og forstår hvordan det er å jobbe med dem.

7. De leder oppover

Effektive sjefer jobber med sine overordnede sjefer som talspersoner for sine medarbeidere. Hvis sjefen din er godt respektert blant sine overordnede er vedkommende bedre i stand til å forhandle på vegne av sitt team.

8. De anerkjenner deg som person

Gode ledere viser at de setter pris på deg og ditt arbeid. De vet også at du har et liv utenfor jobben og tar hensyn til det. De forstår at det er avgjørende å la folk ha tid til familie og fritid.

9. De tror på utvikling

Ekstra gode ledere har ofte hatt grundig opplæring og gode mentorer selv. De tilbyr også det til sine ansatte, slik at de kan lære og utvikle seg i sine karrierer.

10. De støtter deg

Ansatte setter pris på en sjef som støtter dem. Det er viktig med en som taler deres sak, er ærlig med dem, gir dem meningsfullt arbeid og tilbyr dem et støttende miljø, slik at de kan få gjort jobben sin.

 

 

Annonse
Annonse