Ledelse

Knut Arild Hareide får en klem av Olaug Vervik Bollestad på KrF sitt ekstraordinært landsmøte på Gardermoen.

Bollestad besvimte på badet under KrFs retningskamp

Nestleder Olaug Bollestad i KrF sier i en kommende bok at partiets dramatiske retningskamp i fjor høst gikk på helsen løs – og at hun svimte av på badet.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i den kommende boka «Kampen om korset i politikken», som er skrevet av tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes. Han har analysert KrFs dramatiske retningskamp, skriver Vårt Land.

– Det som skjedde i Rogaland, er det tyngste jeg har opplevd i politikken. Jeg var søvnløs i tre netter som følge av dette. Belastningen ble så stor at jeg svimte av på badet, sier nestleder Olaug Bollestad i KrF.

I Rogaland gjorde Bollestads side i striden nærmest rent bord, og 15 av 16 utsendinger til skjebnelands­møtet var blå. Fra første stund kom påstandene om at dette avgjorde retningsstriden i KrF.

Mange mente hun var for sen med å advare sine lokale partifeller mot å sende en ikke-representativ delegasjon til det ekstraordinære landsmøtet og formidle advarselen fra en epost.

I boka kritiserer Simonnes tidligere partileder Knut Arild Hareide og andre KrF-toppers evne til å forstå egen grasrot. Boka lanseres fredag.

Powered by Labrador CMS