Annonse
Nåværende leder av Finansforbundet Pål Adrian Hellman er ikke innstilt som leder for neste periode. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Det kan bli lederskifte i Finansforbundet

Nåværende leder Pål Adrian Hellman har ledet forbundet siden 2013, men er ikke innstilt som førstekandidat til valget som finner sted førstkommende torsdag.

– Valgkomiteen har jobbet lenge med dette og har basert vår innstilling på samtaler og tilbakemeldinger vi har fått, sier leder av valgkomiteen, Eli Solhaug. Solhaug er til daglig konsernhovedverneombud i DNB.

Hun vil ikke gå inn på hva tilbakemeldingene gjelder.

Valgkomiteen har innstilt Vigdis Mathisen fra DNB som ny forbundsleder, og Arne Håstein fra Storebrand som nestleder.

– Vi mener at det er et riktig forslag. Vi har enstemmig kommet frem til forslaget som vi mener er best for Finansforbundet i åra fremover, sier Solhaug.

Ville sitte lenger

Hellman har selv gitt utrykk for at han ønsket å sitte som leder i en periode til. Han har sittet som leder de siste seks årene, og fungerte som nestleder før det.

De siste tre årene har Finansforbundet vervet 7000 nye medlemmer under Hellmans ledelse, men i et tiårsperspektiv har organisasjonen krympet noe. Totalt er bare 57 prosent av de ansatte i finansnæringen er organisert i Finansforbundet.

Valget om ny leder finner sted i forbindelse med Finansforbundets årsmøte 12.-14. november.

Annonse
Annonse