Ledelse

Næringslvsledere har ulike måter å håndtere stress og press i hverdagen på.

Et mulig tips for å håndtere stress

En sjef i et britisk selskap har laget seg et daglig «sympati-vindu» for å håndtere stress.

Publisert Sist oppdatert

Gode næringslivsledere finner seg mer og mindre underfundige måter å håndtere oppturer, nedturer og stress på, konstaterer det britiske magasinet Management Today.

«Vinduet»

Magasinet har snakket med Jon Goulding, toppsjef i reklamebyrået Atomic London, og videreformidlet et tips han selv har tatt i bruk for å håndtere stress. Lederen innrømmer at det høye tempoet, den sterke konkurransen og alle forandringene i bransjen kan tære på, og har funnet en metode å håndtere skuffelser på som han omtaler som et «sympati-vindu».

«Vinduet» er tidsrommet fra han våkner om morgenen til han står opp. Istedenfor å forsøke å riste av seg negative følelser, slik han gjorde før, tvinger han nå seg selv til å gå gjennom tre trinn før han står opp.

3 trinn

  • Analyserer gårsdagen. Det første han gjør, er å forsøke å analysere negative ting som skjedde dagen før, uten å kritisere seg selv. (Ideen er at det ikke hjelper å se seg tilbake og angre, det gjelder å bruke energien på å lage en plan for hva man skal gjøre framover.)

  • Velger seg et positivt tiltak. Det andre han gjør er å bestemme seg for den ene, positive tingen han skal gjøre denne dagen for å fikse problemet. Han forteller til Management Today at han er ego nok til å sørge for at dette ene «tiltaket» også er noe som gir hans egen selvtillit en opptur.

  • Minner seg selv om at han skal holde seg til planen. Trinn tre handler om å minne seg selv om å holde seg til planen. Goulding minner seg selv om at nedturer er uunngåelig i business, og at dette er noe du må ta med på kjøpet for at du skal oppnå oppturene. Nedturene er en del av reisen på veien mot målet.

Klar for dagen

Gouldings erfaring er at det ikke er så lett å gjennomføre disse tre trinnene som et morgenrituale, og noen ganger kan det ta ham over 20 minutter før han kommer seg ut av senga med nok mental styrke til å møte dagen. Men – han forteller til Management Today at han opplever at han er mentalt klar for dagen når han setter beina på gulvet.

Kan det virke for flere? Tja. Dette er et av mange tips som handler om å snu negativ til tankegang til noe mer positivt. Antagelig er det som ved mange andre tips og metoder. Det fungerer for noen, men aldeles ikke for alle.

Powered by Labrador CMS