Ledelse

Føler seg ensomme i sjefsrollen

8 av 10 ledere som deltok i en undersøkelse i regi av det svenske magasinet Chef fortalte at de ofte eller iblant føler seg ensomme i sjefsrollen.

Publisert Sist oppdatert

Lest om ledelse. Til tross for at organisasjonene er blitt flatere og redselen for autoriteter er blitt redusert, savner mange ledere noen å prate med.

Dette skriver Chef, som har gjennomført en undersøkelse blant 945 ledere. 26 prosent svarer at de ofte føler seg ensomme som sjefer, 57 prosent oppgir at de føler seg ensomme iblant. Et mindretall, 17 prosent, sier at de sjelden føler seg ensomme.

Dét lederne i undersøkelsen oppgir at de kjemper mest med, er personalspørsmål.

Hele 58 prosent av deltagerne i undersøkelsen oppgir at de savner å ha noen som støtter dem i hvordan de skal håndtere medarbeiderne sine.

De oppgir også at de har behov for å få støtte når det kommer til stress, jus og strategi, men her ser det ut til at behovet er langt fra like stort.

32 prosent oppgir behov for støtte angående stress, 29 prosent ønsker seg støtte i strategiske spørsmål og 29 prosent føler behov for juridisk støtte. (Flere svar var mulige)

44 prosent av lederne i undersøkelsen oppgir at deres behov for støtte har økt de tre siste årene.

Ifølge åpne svar i undersøkelsen ser to av årsakene til dette ut til å være økt arbeidsbyrde og tøffe arbeidskulturer.

Kilde: Chef nr. 12, 2019 (papirmagasinet)

Powered by Labrador CMS