Ledelse

–Forfriskende

BI-professor Peggy Brønn synes det er nytt og forfriskende med ledere som innrømmer feil.

Publisert Sist oppdatert

XXL-eier og Direktør Øivind Tidemandsen innrømmet at kjeden har jukset med førprisene i tilbudsaviser etter at fire tidligere ansatte har stått frem og fortalt om jukset til E24.

For å kunne reklamere med førpris i tilbudsaviser, må butikken kunne vise til et visst antall salg av en vare i tiden opp mot en kampanje. Det løste sportskjeden ved at ansatte kjøpte varene selv, for så å ta retur på den rett etterpå.

– Det er leit og frustrerende at det er blitt brukt slike triks for å nå mål. Det føyer seg inn i en slags kultur hvor man skal vinne og som har kommet ut av kontroll, sier Tidemandsen til Dagens Næringsliv.

Foto Professor i kommunikasjon ved Handelshøyskolen BI, Peggy Brønn, synes det er forfriskende med ledere som innrømmer feil og juks. Foto: Handelshøyskolen BI.

For tiden pågår det en granskning, men Tidemandsen har uttalt at det er for tidlig å si noe om omfanget av prisjukset, eller hvem som har vært involvert.

Professor ved institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI, Peggy Brønn, bekrefter at det hører til sjeldenhetene at en toppleder innrømmer juks på denne måten.

– Det er forfriskende, synes jeg, sier hun.

Hun er klar på at XXL virker å følge den kommunikasjonstrategien som i faget regnes som den beste: Innrømme feil, beklage og rette opp.

– Det er dette som fungerer best for kundene. Man må umiddelbart starte arbeidet med å gjenoppbygge tilliten, sier hun. – Ikke bare til kundene, men også til aksjonærene.

Brønn kjenner ikke saken i detalj, men spør seg om en advokat hadde gitt det samme rådet om åpenhet som Tidenmandsen tydeligvis har fulgt.

– Det er en balanse for hvor mye man skal slippe ut, sier Brønn.

Forbrukertilsynet er koblet inn i saken.

Powered by Labrador CMS