Ledelse

Erik Hoftun, Hoftuns advokat Andreas Ekker og Kåre Ingebrigtsen i rettssalen.

Forlik i Rosenborg-rettssaken

Partene i rettssaken mellom trenerne Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Rosenborg har fått til en minnelig løsning utenfor rettssalen, på dommerens oppfordring.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 10:05 bekreftet dommeren i rettssalen at et utenrettslig forlik er inngått mellom partene.

Rosenborg melder i en pressemelding at partene har blitt enige om å holde innholdet i forliket hemmelig. Rosenborg skriver at saken har vært en stor belastning for begge parter.

Tirsdagen i retten dreide seg mye om Kåre Ingebrigtsen har vært virksomhetens øverste leder. Rosenborgs advokat Kristian Nordheim har argumentert for dette, mens Ingebrigtsen og Hoftuns advokater har fremlagt eksempler på det motsatte. Vitner som tidligere daglig leder Hroar Stjernen og Ingebrigtsens advokat Stein Kimsås-Otterbech har vitnet for Ingebrigtsen, mens organisasjonsleder i Rosenborg og styreleder Ivar Koteng har vitnet for klubben.

Ingebrigtsen hevder at Koteng aldri advarte ham om at han kom til å miste jobben, dersom utviklingen fortsatte å stagnere. Ikke overraskende hevder Koteng det motsatte.

Etter to lange dager i retten var det dommer Anne Marie Selvaag som foreslo at partene tok en runde utenfor rettssalen, for å se om de kunne komme frem til en løsning. Partene ble enige om å diskutere et mulig forlik i løpet av kvelden. Partene ønsket ikke å bruke av rettens tid til disse forhandlingene, mens Rosenborgs advokat mente det ville være lurt å ha retten som en slags megler i dette arbeidet.

– At dette skal skje uten at retten er til stede, tolker vi som en ikke proaktiv holdning for å komme til en løsning, sa Nordheim i rettssaken, som ble overført på NRK.

Høy temperatur

Dag to i retten var tidvis preget av høy temperatur, etter en roligere førstedag der advokatene kom med sine innledninger.

Ingebrigtsen fortalte at han ble forbannet på et forslag fra Koteng om at partene kunne legge frem en pressemelding om at Ingebrigtsen hadde trukket seg fra stillingen på grunn av stort arbeidspress.

Foto Styreleder Ivar Koteng og organisasjonsleder Trond Alstad i rettssalen tirsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix.

– Nå har dere sparket meg og så har dere faen ikke baller til å si det, var Ingebrigtsens reaksjon til Kotengs forslag.

Erik Hoftun uttalte at han følte det som om trenerne ble korsfestet, da han skjønte at Nils Arne Eggen hadde vært involvert i beslutningen om å sparke trenerne.

– Det var som å få en dolk i ryggen, så jeg ringer Nils Arne. Under den samtalen kommer det fram at Rune (Bratseth) og Ivar (Koteng) har vært hos ham tre dager før, og hvor Rune Bratseth har med en lang liste med punkter på hvorfor vi må gå. Bratseth korsfester oss og skal ha Nils Arnes velsignelse, sa Hoftun.

Ble klasket opp etter veggen

Tidligere daglig leder, Hroar Stjernen, forteller at en ansatt i klubben klasket ham opp etter veggen for å skremme ham til å gå av som leder. Kort tid etter ble Stjernen bedt om å fratre stillingen, etter å ha jobbet i Rosenborg i litt over et år.

Han hadde ikke fått noen varm velkomst av Koteng. Stjernen fortalte i retten at han første dag på jobben fikk beskjed av Ivar Koteng om at han ikke hadde fått jobben om Koteng hadde fått ta avgjørelsen da Stjernen ble ansatt.

Organisasjonsleder Alstad og styreleder Koteng medgir at de ikke er stolte av behandlingen Hoftun fikk, da han fikk sparken i et rom der andre folk var til stede. Men de ville ikke ta selvkritikk på sin fremgangsmåte overfor Ingebrigtsen.

Nå har altså partene blitt enige.

Powered by Labrador CMS