Annonse
Leon Engesæth Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria
Karrieresteg

Han skal ta Sopra Sterias rådgivningsvekst til nye høyder

Leon Engesæth blir ny leder for Sopra Steria Business Consulting. 

Bakgrunnen er at IT-selskapets enhet for forretningsrådgivning har vokst kraftig de siste årene.

Engesæth blir også en del av den skandinviske ledergruppen. 

– Det er klart dette blir veldig spennende. Jeg er svært motivert for denne oppgaven, sier han.

Engesæth har vært i Sopra Steria i 18 år, og begynte i Business Consulting som den femte ansatte i avdelingen i 2001.

Engesæth har arbeidet som både konsulent og avdelingsleder, og har lang erfaring fra prosjekter knyttet til forretningsrådgivning, systemutvikling og infrastrukturprosjekter. I digitaliseringsprosjekter er denne innsikten på tvers av fagområder svært viktig.

Sopra Steria er strategiske rådgivere for store norske virksomheter innen både privat og offentlig sektor, og leverer både forretnings- og IT-kompetanse.

Vil sette tydeligere retning

Sopra Steria Business Consulting har de siste årene hatt en kraftig organisk vekst. Siden 2015 har avdelingen vokst fra 100 til godt over 200 personer, og omsetningen har doblet seg.

– Vi har hatt en fantastisk utvikling, og jeg er stolt av å ha vært en del av den. Min ambisjon er nå å sette en enda tydeligere retning for avdelingen. Forretningsrådgivning knyttet til teknologi vil bare bli viktigere og viktigere, ettersom endringstakten er stadig økende, sier Engesæth.

Han er åpen om hvilken lederstil han representerer.

– Relasjonsledelse er en av mine fanesaker. Det å bygge opp medarbeidere gjennom tillitsrelasjoner og dialog, er noe av det viktigste vi gjør. Så det å dele kunnskap, se den enkelte medarbeider og ikke minst ha det moro på jobb, det vil jeg sørge for. Det gjør at våre konsulenter trives på jobb, noe som skaper økt verdi for våre kunder, sier den nyslåtte topplederen.

Respektert leder

Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, sier han er svært fornøyd med at Engesæth tar ansvaret for å utvikle selskapet og Business Consulting videre.

– Leon er en drivende dyktig fagperson og en svært respektert leder som inkluderer alle. Det er kvaliteter vi setter høyt her i Sopra Steria. I tillegg er han svært ambisiøs på forretningens vegne, sier han.

Det er ikke uten grunn at Business Consulting har hatt kraftig vekst, ettersom det er et stort behov for denne kompetansen i markedet.

– Kulturutvikling og endringsledelse står for 80 prosent av suksessen i et digitaliseringsprosjekt, og det er blant annet dette våre dyktige forretningsrådgivere har ekspertløsninger på, avslutter Rusti.

Thomas Nordås, tidligere direktør for Sopra Steria Business Consulting, går til rollen som Managing Partner i Tieto i Norge. 

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse