Annonse
Oslo Pride sin nye daglig leder, Monica Aasen. Foto: Eline Kjøl Berg.
Karrieresteg

Hun blir daglig leder for Oslo Pride

De siste tre årene har festivalen vært drevet av en frivillig ledergruppe bestående av festivalsjef Fredrik Dreyer, kultursjef, Yonas Bennour, kommunikasjons- og markedssjef, Thomas Andre Syvertsen og HR-sjef, Ingrid Blomsnes Solheim.

Sammen har de fire ledet festivalen siden høsten 2016. Fra 1. februar 2020 vil den frivillige ledergruppen erstattes av Monica Aasen.

– Vi er veldig stolte av det vi har fått til de siste årene. Over tid har vi klart å skape så trygge og stabile rammer for festivalen at vi nå har mulighet til å få en ansatt administrasjon, sier styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen i en pressemelding.

En stor begivenhet

Aasen jobber som produsent i Eventselskapet og har bred erfaring som produsent og prosjektleder innen film, tv, festival og kulturbransjen.

Hun har jobbet med flere prosjekter for Helseutvalget, Skeiv Kunnskap, Rosa Kompetanse og Skeiv Ungdom.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet, og er ydmyk overfor de som gikk foran oss og skapte rom for at Oslo Pride har blitt en av de største begivenhetene i Oslo. Oslo Pride drives frem av en helt fantastisk gjeng, som jeg ser opp til og ser fram til å jobbe tett med. Jeg er stolt av å være en del av en bevegelse som kjemper for retten til å være seg selv og bestemme over egen kropp, og jeg er mer enn klar for å fortsette kampen som vi med sikkerhet kan si at ikke er over, sier Aasen.

– Vi er utrolige fornøyde med å få med oss Monica på laget. Hun er en daglig leder med et brennende engasjement for at alle skal kunne være seg selv. Hun er idealistisk og vil sette frivilligheten først, samtidig som hun står for et sett med verdier som sammenfaller med Oslo Prides samfunnsoppdrag, sier Arnesen.

Fire faste stillinger

Administrasjonen til Oslo Pride vil med ny daglig leder på plass telle fire faste stillinger, daglig leder og festivalsekretær på fulltid, samt frivilligsjef og partneransvarlig på deltid.

I tillegg er det fire prosjektstillinger i perioden som leder opp mot festivalen.

– Frivillighet er en av våre kjerneverdier og en av våre viktigste strategiske satsinger. De ansatte sørger for at de frivillige får en enda bedre og mer stabile rammevilkår. Kjernen i festivalen vil fortsatt være helt avhengig av frivillige for å gå rundt. Og slik skal det være, sier Arnesen.

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse