Ledelse

Odd Reitan sammen med årets Ladejarl Helle Aanesen, initiativtaker og daglig leder i Aktiv mot kreft.

Hun er årets Ladejarl

Verdiprisen årets Ladejarl og to millioner kroner går til Helle Aanesen, initiativtaker og daglig leder i Aktiv mot kreft.

Publisert Sist oppdatert

Vinneren brenner for å gjøre livet bedre for flest mulig kreftpasienter gjennom fysisk aktivitet i kreftbehandlingen.

Aktiv mot kreft ble stiftet av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007.

Tolv år senere har stiftelsen etablert 16 pusterom på kreftsykehus i Norge og vært katalysator for omfattende forskning på fysisk aktivitet og kreft.

Aktiv mot kreft utdanner AKTIV instruktører i samarbeid med Norges Idrettshøgskole og Oslo universitetssykehus og jobber internasjonalt i USA og Etiopia.

– Årets Ladejarl 2019, Helle Aanesen velger å fokusere på det friske i pasientene og har etablert solide tilbud som kreftrammede trenger. Hun er et bevis på at enkeltmennesker kan gjøre en forskjell hvis man er uredd og engasjert, sier Odd Reitan som deler ut den årlige prisen.

Uredd og arbeidsom

Dette er åttende gang prisen deles ut.

I juryens begrunnelse står det at «årets Ladejarl 2019 jobber målrettet og engasjerer mennesker rundt seg. Vinneren er uredd, svært arbeidsom og gir seg ikke før målet er nådd».

Videre skriver juryen at «årets Ladejarl har gjennom hele livet bygget nettverk og er til stor inspirasjon for sine omgivelser. Jobben og engasjementet er utrolig viktig for mange i krevende og vanskelige perioder i livet.»

Powered by Labrador CMS