Annonse
Kjerstin Braathen blir ny konsernsjef i DNB. Foto: DNB.
Karrieresteg

Hun erstatter Rune Bjerke som konsernsjef i DNB

Styret i DNB har ansatt Kjerstin Braathen som ny konsernsjef i DNB. Rune Bjerke har meddelt styret at han ønsker å gå av fra 1. september, etter nær 13 år som konsernsjef.

Styret i DNB skriver i en pressemelding at de har gjennomført en omfattende prosess for å finne personen som skal ta over stafettpinnen etter Rune Bjerke.

– Styret har lett etter den best egnede kandidaten til å lede DNB på neste etappe. Det har vi funnet, og vi er glade for at Kjerstin har takket ja til denne oppgaven. DNB er en viktig samfunnsinstitusjon. Derfor må vi ha en konsernsjef som bidrar til høy tillit i samfunnet rundt oss, som gir kundene våre gode opplevelser og som sikrer god lønnsomhet så banken kan investere i vekst og nye produkter, sier styreleder Olaug Svarva.

Fra finans til toppsjef

Styret startet prosessen i vinter og har vurdert flere kandidater.

– Styret ser det som en styrke at vi har funnet en intern etterfølger med 20 års erfaring fra DNB. Vi er trygge på at Kjerstin, sammen med alle de dyktige kollegene i banken, vil fortsette å utvikle gode produkter og tjenester for kundene våre, sier Svarva.

Kjerstin Braathen kommer fra stillingen som finansdirektør i DNB, og var før det konserndirektør for bedriftsmarkedet. I 13 år jobbet hun i bankens avdeling for shipping og offshore, og hun har også vært styreleder i flere av DNBs heleide selskaper. Kjerstin kommer fra Lillestrøm, er gift og har tre barn.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får lede dette supersterke DNB-laget. DNB har et stort samfunnsansvar, og er viktig for kunder over hele Norge. Vi er med kundene våre i alle viktige faser i livet, og vi heier på de bedriftene som tør å satse og skaper verdier og arbeidsplasser for samfunnet. Jeg gleder meg veldig til 1. september, sier Kjerstin Braathen.

– Ikke en kjedelig dag

Rune Bjerke har vært konsernsjef i DNB siden 1. januar 2007. Fra 2008 til nå har DNB hatt den beste verdiutviklingen av de 30 største europeiske bankene. DNB har gått fra å være den 5. største banken i Skandinavia til å bli den største målt i markedsverdi.

– Jeg vil gratulere styret med en god rekruttering, og takke for alle de fantastiske opplevelsene jeg har hatt sammen med alle som jobber i DNB. Jeg har ikke hatt én kjedelig dag på jobb, og hver dag har jeg møtt nye kunder og ansatte som har gitt meg tro på prosjektet vårt. Og så er det hyggelig å avslutte etappen og se at kundene og investorene også ser ut til å tro på det vi har syslet med de siste årene, sier han.

– Rune legger bak seg en imponerende innsats for DNB, og har gjennomført store endringer kulturelt og finansielt. I dag er DNB en solid og lønnsom bank, som også evner å lage fremtidsrettede tjenester, som de gjorde da Vipps ble utviklet. Styret er svært takknemlig for innsatsen Rune har lagt ned over mange år, sier Svarva.

Ifølge ansettelsesavtalen skulle Rune Bjerke tre av som konsernsjef innen sommeren 2020. 

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse