Annonse
Kjersti Mo (45) har 23 års erfaring fra ulike medier, blant annet som journalist, programleder, ansvarlig redaktør og direktør, sist som en del av ledergruppen i Egmont Publishing. Foto: Birgit Solhaug.
Karrieresteg

Kjersti Mo er ny direktør i Norsk filminstitutt

Kulturdepartementet har tilsatt Kjersti Mo som ny direktør i Norsk filminstitutt.

Kjersti Mo (45) har 23 års erfaring fra ulike medier, blant annet som journalist, programleder, ansvarlig redaktør og direktør, sist som en del av ledergruppen i Egmont Publishing.

Hun har bred og allsidig ledererfaring og har jobbet mye med omstillingsprosesser som følge av endringene i mediebransjen.

– I en så viktig kulturinstitusjon som Norsk Filminstitutt er man avhengig av å ha en god og aktiv direktør, noe jeg føler meg sikker på at vi får i Kjersti Mo. Jeg gleder meg til å se hvordan hun går løs på den viktige oppgaven. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke Sindre Guldvog for den store innsatsen han har lagt inn som direktør i NFI, sier Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande i en pressemelding.

Solid og variert bakgrunn

– Jeg er veldig godt fornøyd med at Kjersti Mo blir ny direktør. Hun har en spennende, solid og variert bakgrunn, som passer profilen vi ønsket oss til direktørstillingen svært godt, sier styreleder Marit Reutz.

Norsk film har aldri møtt sterkere konkurranse eller hatt større muligheter enn nå, begge deler er en del av det nye bildet som tegner seg.

– Da må vi prestere i verdensklasse for å at publikum skal finne, velge og elske norsk innhold også i fremtiden. Hvordan NFI best bidrar til at norsk innhold med levende bilder, om det er fiksjon, dokumentar, serier, spill eller annet, skal hevde seg fremover - det gleder jeg meg til å gå inn i sammen med spisskompetansen i NFI og relevante bransjer, sier Kjersti Mo.

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse