Annonse
Rick Lawrence vil starte i jobben 1. juli 2019.
Rick Lawrence vil starte i jobben i Tine 1. juli 2019. Foto: NTB scanpix
Karrieresteg

Ny markedsdirektør i Tine

– Jeg er svært glad for at Rick Lawrence har takket ja til å bli med på Tine-laget.  Kundene våre ønsker at vi styrker veksten i våre kategorier og gjennom hans erfaring fra sterkt konkurranseutsatte markeder, vil dette styrke Tine både i Norge og internasjonalt. Lawrence bringer inn solid kompetanse på markeds- og innovasjonsprosesser fra verdensledende selskaper som Mondelez og Unilever. Tine har mange flinke medarbeidere som kan merkevarer og det norske markedet, og Rick vil utfylle dette, sier konsernsjef Gunnar Hovland i Tine.

Eget konsernområde

Rick Lawrence overtar konsernområdet Innovasjon og Marked i Tine, og det overordnede ansvaret for Tines internasjonale virksomhet. Nåværende konserndirektør for Tine Internasjonal, Atle Jacobsen, vil rapportere til Lawrence. Med en omsetning på snart 4 milliarder kroner, vil denne virksomheten bli mer integrert i konsernet enn tidligere.

– Vi er midt i en revisjon av eksisterende strategi og målene for den er ikke klare. Uavhengig av denne har imidlertid Tine hatt et stort behov for å både styrke og samle kompetanse innen internasjonalisering, markedsutvikling og innovasjon, men også være tettere på kundene med produktutvikling enn vi er i dag. Importen av meieriprodukter har de siste ti årene doblet seg i Norge, vi er derfor i nødt til å være i forkant for styrke Tines bøndenes melk og konkurransekraft fremover, sier Hovland.

Råvare i verdensklasse

Lawrence ser frem til å begynne i Tine og ser mange muligheter for et selskap med det han kaller «en råvare i verdensklasse», altså Tine melk.

– Innovasjon, organisasjonsutvikling og markeds- og kundeutvikling har vært sentrale drivere i mine team for å lykkes og dette vil jeg ta med meg til Tine.

 

Annonse
Annonse