Annonse
Flying Tiger Copenhagen er morselskap til TGR som opererer i Norge.  Foto: Gorm Kallestad

Ny sjef skal snu dingse-skip

Etter å ha fylt norske julekalendere med nips og dingser skal den nye TGR-sjefen i Norge, Sabina Lajiq, implementere en ny strategi.

I korthet går det ut på at en eier er kjøpt ut, mens den nordiske virksomheten blir sentralisert.

Det skriver Finanavisen.

Den danske kjeden installerte Lajiq i september og nå har hun flyttet til Norge.

Fra TGR etablerte seg i Norge i november 2012 og frem til 2016 gikk det svært bra. Virke mente det var den raskest voksende kjeden i landet, men siden har det gått trått med flere millioner i tap.

I 2018 kom tapet på 38 millioner kroner på en omsetning på 247 millioner.

Ifølge leder i konsernets nordiske virksomhet, Martin Sörenshag som har snakket med Finansavisen, skyldes tapene tøff konkurranse og for rask vekst. Han mener også de ikke har fulgt godt nok med.

En av konkurrentene han nevner er den nokså ferske kjeden Normal som har ekspandert voldsomt i Norge de siste årene.

Da Norgessjefen tok en prat med DP tidligere i år, la han nettopp vekt på at de lytter til kundene sine - blant annet ved å spørre i sosiale medier hva slags produkter de skal være på utkikk etter.

– Vi kjøper for det meste alltid varer i første ledd. Da slipper vi en del dyre grossister og mellommenn. Noen ganger parallellimporterer vi hvis vi ikke finner riktig pris . Vi har heller ikke en tungrodd eller stor organisasjon. Beslutninger og avgjørelser skal ikke gjennom en rekke avdelingen før de blir tatt. Er det noe jeg ønsker å ta opp med toppledelsen i Danmark, ringer jeg dem bare, så finner vi raskt ut av det, uttalte Jesper Brandt til DP.

Annonse
Annonse