Annonse
Konsernleder i Microsoft, Gavriella Schuster, er i Oslo for å presentere She Index. Foto: Microsoft. 
Konsernleder i Microsoft

– Organisasjoner som omfavner mangfold har mer suksess

She Index ble først startet av norske Heidi Aven.

–  She Index er starten på en global bevegelse som startet her i Norge. Denne type åpenhet som vises i rangeringen hjelper virksomheter å se hvor de står i dag og hva de trenger å gjøre for å endre seg og setter sammen en plan slik at de aktivt kan gå ut å rekruttere flere kvinner og mennesker med forskjellig bakgrunn, sa Schuster under lanseringen.

Hun poengterer at det er «ironisk» at hun som kvinne står og representerer teknologibransjen – en bransje kjent for en skandaløs lav kvinneandel.

Færre kvinnelige teknologer

I 1991 utgjorde kvinner 36 prosent av teknologer verden over. I 2015 hadde andelen sunket til 25 prosent. Kvinner utgjør bare 5 prosent av ledere og får mindre enn 2 prosent av venturekapitalen som investeres. Det må endres.

Schuster oppfordrer ledere til å finne roten i problemet på hvorfor det er så vanskelig for kvinner å komme seg inn i teknologibransjen og snu det rundt for å skape en mer inkluderende bransje.

– Teknologi kommer til å bli viktig for alle selskaper. Om du er i shipping- eller klesbransjen vil teknologi bli kjernen i virksomheten din. Det at færre og færre kvinner søker seg til teknologibransjen betyr at færre kvinner vil være kvalifiserte for jobber som vil eksistere i alle virksomheter i hele verden i fremtiden.

Hennes råd til ledere er å bygge inn mangfold som en del av bedriftskulturen. Det er nemlig ikke nok å ha mangfold i rommet.

– Hvis du ikke har en inkluderende kultur, er alt du har gjort å skape kulturelt kaos. Ledelsen må skape et miljø hvor folk føler seg trygge til å utrykke meningene sine. Alle har et unikt perspektiv fordi våre synspunkter er basert på våre individuelle erfaringer, verdier og måten vi tenker på.

Det er gjennom mangfold Schuster mener man driver frem innovasjon og kreativitet.

– Organisasjoner som omfavner mangfold har mer suksess. Jeg er stolt av She Index og er stolt av å promotere dette viktige temaet.

Konsernleder i Shibsted Kristin Skogen Lund. (Foto: NTB)

Schibsted topper rangering 

She-grunnlegger Heidi Aven. (Foto: Camilla Skjær Brugrand)

Schibsted, med Kristin Skogen Lund i spissen, gikk til topps i årets rangering, med OBOS og DNB like etter.

Det var Oslo Business Region (OBR) og SHE som presenterte den ferske rangeringen av kjønnsbalanse i ledelsen, under State of the City på Oslo Rådhus tirsdag.

– Planen for She Index er å ta konseptet globale samen med partnere som EY og Microsoft. Jeg tror virkelig at vi kan utgjøre en forskjell, sa grunnlegger av She, Heidi Aven på lansering.

Hun mener det også er viktig at de får med seg flere norske selskaper og oppstartsbedrifter.

– Det er viktig å tenke på hvordan man kan oppnå mangfold når man jobber med å bygge opp en ny bedrift.

Målet med She Index er å akselerere endring ved å evaluere virksomheters kriterier for kjønnsbalanse, rangere og skape innsikt til selskaper, investorer og media.

–  Vi oppmuntrer investorer til å holde et øye med kjønnsbalansen både i ledelsen og blant medarbeiderne generelt, sier Aven.

She Index sikter mot å skape fremskritt mot kjønnsbalanse i næringslivet - transparent og sammenlignbart - på tvers av sektorer.

She har gjennom globale partnerskap i kombinasjon med gründer Heidi Aven og Oslo Business Region utarbeidet en global Indeks som måler kjønnsbalanse i virksomhetene.

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Annonse