Annonse
Ida Børresen forteller at hun selv har følt seg presset til å bryte arbeidstidsbestemmelsene av politikere.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

– Politikere tvinger ledere til å bryte arbeidstidlover de selv vedtar

Brudd på arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser er noe «alle» ledere i statsforvaltningen vet er nærmest uunngåelig når de jobber opp mot politisk ledere, forklarer den tidligere stortingsdirektøren til Dagens Næringsliv.

Uttalelsen kommer i kjølevannet av nyheten om at Riksrevisjonen er i søkelyset på grunn av brudd på Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser.

Børresen innrømmer at hun selv som toppleder har brutt loven for å få gjennomføre oppdrag for å ferdigstille saker på den politiske agendaen.

– Når en mellomleder har sagt at noe er umulig på grunn av arbeidstidsbestemmelsene, har jeg selv svart «Du må ikke bryte loven, men fiks det».

Hun forteller videre at politikerne helst ikke vil at loven skal påvirke det de selv vil få til. Håpet hennes er at det skal bli større fleksibilitet i utformingen, en diskusjon om praktiseringen og et klima som gjør det lette for ledere å sette foten ned – også overfor politikere.   

Annonse
Annonse