Annonse
Planlegg og prioriter alle oppgaver som står igjen før jul, og sørg for å legge inn de viktigste oppgavene i kalenderen, råder effektivitetskonsulenten Petra Brask. Foto: Dreamstime

Slik rekker du alt før jul

Hoper det seg opp med oppgaver som skulle vært fullført i løpet av året, men som fortsatt ikke er gjort? For mange ledere er førjulstiden ekstra stressende, når budsjettperioden går mot slutten og det er mye som skal ferdigstilles og oppsummeres før et nytt år starter.

Effektivitetskonsulenten Petra Brask har de siste årene delt sine beste råd for tiden før jul med det svenske bladet Chef.se.

Gi de ansatte oppmerksomhet

Brask anbefaler ledere å fokusere på å avslutte kalenderåret.

– Sjekk at alle avtaler, fakturaer og regnskap som må være håndtert før årsskiftet er i boks. Fokuser på det kundene og medarbeidere dine er avhengige av at du har gjort, sier hun.

Fokuser på det kundene og medarbeidere dine er avhengige av at du har gjort

Konsulenten oppfordrer ledere også til å være oppmerksomme på sine ansatte før jul.

– Det er viktig for medarbeiderne å bli sett og få anerkjennelse for det man har oppnådd i løpet av året, sier hun.

5 råd for å komme i mål

Her er fem av rådene Brask gir ledere som vil rekke å bli ferdig til jul:

1. Skaff deg overblikk. Planlegg og prioriter alle oppgaver som står igjen før jul. Sørg for å legge inn de viktigste oppgavene i kalenderen. Si nei og velg bort det du ikke er nødt til å gjøre.
 

2. Få kontroll på private gjøremål. Diskuter med familien hvilke forventninger dere har til juleferien, og fordel oppgavene med å forberede det som er viktig for at dere får en god julehøytid.
 

3. Finn tid til refleksjon. Sørg for at både du og dine medarbeidere får tid til å oppsummere året og se hva dere har oppnådd, hva dere har lært og hva dere kan gjøre annerledes neste år.
 

4. Gi de ansatte tilbakemelding. Det er viktig at medarbeiderne dine går til ferien med en god følelse og føler seg motivert for et nytt år. En julegave er fint, men har du tid, skriv gjerne et personlig kort til hver, der du forteller hva de har bidratt med gjennom året.
 

5. Legg til rette for å ta deg fri. Skal du ha fri i jula, sørg for å delegere og fordele det arbeidet som må gjøres i løpet av ferien og gi beskjed om når du er borte. Husk å sette på fraværsassistent på e-posten og spill inn en telefonsvarerbeskjed, så de som tar kontakt vet at du har fri og når du er tilbake.
 

 

Annonse
Annonse