Annonse
Jacob Schram blir konsernsjef i Norwegian. Foto: Norwegian
Karrieresteg

Tar over spakene i Norwegian

Geir Karlsen fortsetter som finansdirektør og visekonsernsjef i selskapet.

– Jeg er svært tilfreds med å annonsere at vi i dag har ansatt Jacob Schram som ny konsernsjef i Norwegian, etter en grundig søkeprosess, styreleder Niels Smedegaard i Norwegian.

Han fremhever Schrams ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier.

– Det er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet. 

Han takker også finansdirektør Geir Karlsen for  jobben han har gjort etter at Bjørn Kjos trakk seg tilbake i juli. Karlsen fortsetter som visekonsernsjef og finansdirektør i selskapet.

Nordmannen Jacob Schram (57) har 30 års erfaring fra store internasjonale selskaper. Han har tidligere hatt lederroller i Circle K, Statoil Fuel & Retail (SFR), McDonalds og McKinsey.

Som konsernsjef ledet han børsnoteringen av Statoil Fuel & Retail ASA i 2010. Da kanadiske Couche-Tard kjøpte opp SFR i 2012, gikk Schram inn i den globale ledelsen som Group President for Europa, en stilling han hadde til han sluttet i 2018.

Schram tok initiativ til og ledet den globale omprofileringen til Circle K som omfattet 10 000 stasjoner i Couche-Tards internasjonale nettverk.

Schram har også markert seg som forfatter gjennom boken “The Essence of business”, på norsk «Essensen av business». Han har i tiden etter Circle K fokusert på egne investeringer innen start-ups, foredrag i forbindelse med egen bok og «Future mobility 2030», samt fungert som Senior Advisor i McKinsey.

Schram har mastergrad i økonomi fra Copenhagen Business School.

– Norwegian har skapt et stykke norsk industrihistorie og det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i dette selskapet. Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet. Min viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart, sier påtroppende konsernsjef Jacob Schram.

Han tar over i selskapet fra 1. januar 2020. 

Annonse
Annonse