Ledelse

Sigrid Hjørnegård, her fra tiden som statssekretæri Olje- og energidepartementet (2010), har fått jobben som generalsekretær i bøndenes interesseorganisasjon.

Tidligere statssekretær ny generalsekretær i Norges Bondelag

Sigrid Hjørnegård er ansatt permanent etter å ha vært konstituert i stillingen siden 1. januar 2019.

Publisert Sist oppdatert
  • GÅR FRA: Norges Bondelag (assisterende generalsekretær)

  • GÅR TIL: Norges Bondelag (generalsekretær)

  • TILTREDELSE: Umiddelbart

– Landbruket opplever sterk støtte, samtidig som det stilles krav til hvordan jobben blir utført. Sigrids gode forståelse av Norges Bondelag sin rolle om samfunnsaktør vil være en sterk ressurs til å utvikle organisasjonen og næringa videre, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag, i en pressemelding.

Han trekker særlig frem Hjørnegårds lange ledererfaring som en viktig forutsetning for ansettelsen, som ble gjort etter en lengre prosess.

Hjørnegård ble ansatt som assisterende generalsekretær i bondelaget i mai 2018, og kom da fra stillingen som direktør for fornybar energi, klima og miljø i Energi Norge.

Hjørnegård har tidligere vært informasjonssjef i Norges Bondelag og har også erfaring som politisk rådgiver og statssekretær for Senterpartiet.

– Jeg er stolt over å bli vist tillit som ny generalsekretær. Hele livet har jeg hatt et stort hjerte for grønn verdiskaping og landbruket i Norge er av våre mest framtidsrettede næringer. Vi skaper levende bygder ved å produsere verdens tryggeste mat og ta i bruk matjorda over hele landet. Det bor en unik drivkraft i oss og jeg ser fram til være med på laget for å utvikle og ta vare på landbruket vårt framover, sier Hjørnegård.

Sigrid Hjørnegård har vært konstituert i stillingen siden 1. januar i år, og tiltrer umiddelbart.

Norges Bondelag er en interesseorganisasjon som arbeider for å bedre vilkårene for landbruket og synliggjøre landbrukets betydning for samfunnet. Organisasjonen har 63.000 medlemmer fordelt på om lag 550 lokallag og 18 fylkeslag.

Powered by Labrador CMS