Ledelse

NTB scanpix

Til topps med proffe hjelpere

Berit Kjøll brukte topprådgivere for å nå toppen i Idretts-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Søndag valgte Idrettstinget henne til ny president i Norges Idrettsforbund. Med to stemmers overvekt danket hun ut Sven Mollekleiv. Kjøll overtar etter Tom Tvedt.

I dag følger Dagens Næringsliv opp podkasten med Berit Kjøll om maktkampen i «Stormkast med Valebrokk & Stordalen», som ble introdusert med «Mange gjør mye for å få makt, men det krever sin kvinne å drikke magen full på alkoholfri champagne for å bli ny idrettspresident slik Berit Kjøll gjorde.»

Mange ga råd

Berit Kjøll (63) har siden hun begynte veien mot presidentvervet i idretten fått råd fra både Zynk-topp Claus Sonberg (51), Røkke-talsmann Rolf Nereng (70), pr-nestor Hans Geelmuyden (62) og tidligere Tine-topp Kathrine Mo (54), skriver DN.

Håndballforbundets Kåre Geir Lio var den som sterkest frontet Kjølls kandidatur fra idrettens side.

Ifølge DN hyret han inn Nereng og Zynk-partner Claus Sonberg for å bistå med litt hjelp i den avgjørende fasen.

Etablerte dialog

Kjøll forteller også at hun den siste tiden opp mot Idrettstinget ringte opp alle de 54 særforbundene og alle idrettskretsene for å etablere en dialog.

LES MER: Lederspeilet i Dagens Perspektiv med Berit Kjøll

I mai ble hun intervjuet av Dagens Perspektiv om sitt kandidatur. Slik svarte 63-åringen på spørsmålet om hva Idretts-Norge får med henne som president:

– Jeg ser mange paralleller fra min rolle som nylig avgått styreleder i Den Norske Turistforening i det å inspirere til aktivitet, engasjere seg i en viktig organisasjon både nasjonalt og internasjonalt, bygge et sterk og godt omdømme, samt ikke minst betydningen av å delta i frivillig arbeid.

Powered by Labrador CMS