Ledelse

Nesten halvparten (46 prosent) av ledere sier at ingen av de sosiale møtepunktene som kaffepauser, lønningspils og lunsj som de tidligere hadde fysisk har blitt erstattet av digitale løsninger.

4 av 10 ledere mener arbeidsmiljøet har blitt negativt påvirket av korona

En undersøkelse fra organisasjonen Av-og-til viser at det sosiale på arbeidsplassen har fått en kraftig knekk mange steder.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse om ledelse og arbeidsmiljø fra alkovettorganisasjonen viser at 44 prosent av ledere mener arbeidsmiljøet har blitt svekket som følge av pandemien.

– Arbeidsmiljøet er viktig for ansatte. Undersøkelsen viser at det sosiale på arbeidsplassen har fått en kraftig knekk mange steder, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til.

Det kan være en utfordring for alle, men kanskje spesielt for de som ikke har det bra hjemme.

– Det er viktig at arbeidsgivere finner alternative måter de ansatte kan treffes enten digitalt eller fysisk, nå som mange av de tradisjonelle møteplassene er borte, sier hun.

Ikke erstattet med det digitale

I undersøkelsen svarer 18 prosent at virksomheten deres skal gjennomføre julebord i år, og 15 prosent av dem svarer at de skal gjøre endringer.

Nesten halvparten (46 prosent) av ledere sier at ingen av de sosiale møtepunktene som kaffepauser, lønningspils og lunsj som de tidligere hadde fysisk har blitt erstattet av digitale løsninger.

1 av 4 svarer at en del, mange eller alle av de sosiale sammenkomstene har blitt erstattet av digitale.

– Gode ledelse har sjeldent vært viktigere, men samtidig vanskeligere. Vi vet at krevende situasjoner bidrar til at flere tyr til alkohol som løsning. Under vanlige arbeidsforhold, er det lettere for ledere å oppdage og agere på slike utfordringer. Det er ekstra krevende fra hjemmekontor, sier Hagen Eriksrud.

8 av 10 ledere svarer at de savner å møte sine ansatte fysisk under hjemmekontor og 6 av 10 ledere synes det er vanskeligere å være leder under hjemmekontor.

Powered by Labrador CMS