Ledelse

Analyser hvilke kvalifikasjoner du har som kan overføres til din ønskede bransje, og legg vekt på disse når du presenterer deg.

6 tips for å skifte karriere under koronakrisen

Vurderer du å ta steget over i en ny bransje eller en annen type jobb? Her får du seks råd for å lykkes.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE: Koronakrisen har medført at flere enn vanlig har mistet jobben. Andre har fått mer tid til å tenke på hvor de vil ta karrieren videre. Begge deler kan gjøre at man vurderer å prøve seg innenfor et nytt felt.

Å skifte retning på karrieren i økonomiske nedgangstider og en unntakstilstand som nå kan være krevende, men ikke nødvendigvis feil.

Det skriver nettmagasinet Fast Company, som gir seks råd til de som vurderer å prøve seg på noe nytt i arbeidslivet nå.

1. Vurder egne egenskaper

Tenk igjennom hva som er dine personlige styrker og svakheter. Søk gjerne råd hos folk du kjenner, det er ikke alltid lett å se dette selv. Vurder også hvor godt du håndterer risiko, for å vurdere hva du vil satse på videre.

2. Bygg nettverk

Vurderer du overgang til en ny bransje er nettverk viktigere enn noen gang. Under koronakrisen blir digitalt nettverksarbeid viktigere enn ellers. Sørg for å bruke plattformer som LinkedIn og lete opp relevante nettverk.

3. Forny din merkevare

Vis at du mener alvor med å gå inn i en ny bransje. Sørg for å gjøre deg kjent blant de som er betydningsfulle innenfor feltet du ønsker å gå inn i.

4. Trekk frem det mest relevante

Analyser hvilke kvalifikasjoner du har som kan overføres til din ønskede bransje. I stedet for å overfylle CVen med en haug av ferdigheter som ikke henger sammen, legg vekt på kvalifikasjoner og erfaringer som er mest relevante.

5. Vær realistisk

Planlegger du et karriereskifte over til en helt annen bransje, kan det hende du må være innstilt på å starte i en stilling med lavere lønn inntil du får mer erfaring.

6. Vær forberedt på hindringer

Tenk igjennom hvilke utfordringer du kan møte og hvordan du skal håndtere dem, men være også forberedt på at det vil oppstå uventede problemer underveis.

Powered by Labrador CMS