Ledelse

Åslag Haga vil bli ansvarlig for kommunikasjon, globalt engasjement, partnerskap og ressursmobilisering i det globale fondet.

Åslaug Haga har fått toppjobb i FN-organisasjon

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga er ansatt som Associate Vice-President for Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling (IFAD).

Publisert Sist oppdatert

Fondet skriver i en pressemelding at Haga vil bli ansvarlig for kommunikasjon, globalt engasjement, partnerskap og ressursmobilisering.

I tillegg skal hun følge med på forholdet til fondets 176 medlemsland.

Åslaug Haga har over 35 års erfaring innen matsikkerhet, utenriks og politikk. Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Global Crop Diversity Trust hvor hun har jobbet siden mars 2013.

– Dette er en spennende tid å begynne i IFAD. Det er et nytt tiår hvor vi skal jobbe for å nå 2030-målene for bærekraft og utvikling, sa Haga.

Hun ser frem til å fremme IFADs mandat og tjene de fattigeste delene a verden ved å mobilisere ressurser til å investere i prosjekter som samsvarer med partnerlandets mål, sikre at prosjektene skalerer og gir varige resultater på lang sikt.

Haga har tidligere hatt forskjellige stillinger i utenriksdepartementet og var innvalgt stortingsrepresentant for Akershus fylke i perioden 2005-2009.

Karrieresteg

Powered by Labrador CMS