MDGs talspersoner Une Bastholm og Arild Hermstad stiller til valg som leder og nestleder.

Foto
Vidar Ruud / NTB scanpix
 
 

 

Bastholm og Hermstad kjemper om å bli MDGs partileder

Publisert: 22. januar 2020 kl 08.35
Oppdatert: 22. januar 2020 kl 08.35

– Vi skal bli et bredt, grønt folkeparti. Et parti med en stor gruppe på Stortinget, og som gjerne er med på å styre landet allerede i 2021, sier Bastholm, som er partiets eneste stortingsrepresentant, til VG.

I motsetning til de andre partiene har ikke MDG hatt en partileder, men snarere to nasjonale talspersoner – en av hvert kjønn. Bastholm og Hermstad har som partiets talspersoner stått sammen om beslutningene. Nå får partiet en struktur mer lik andre partier når det skal velge én leder og to nestledere.

Både Bastholm og Hermstad stiller til valg som leder og nestleder.

Også Lan Marie Berg, Toine Sannes, Farid Shariati og Hanna Marcussen har sagt seg villige til å bli vurdert til nestledervervene.

Valgkomiteen skal komme med sin innstilling til toppledelse senest 24. februar. Toppledelsen skal velges på MDGs landsmøte 24. til 26. april.

På spørsmål fra VG om MDG skal i regjering etter neste års valg, svarer Bastholm at det skjer ikke samme hva, men sier at det er noe hun håper å bruke tilliten til velgerne på.

– Det er avhengig av at vi klarer å bli enige med andre partier om en politisk plattform som er ambisiøs nok på klima, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

Partiet skal fortsatt være uavhengig av venstre-høyre-skalaen i norsk politikk. De ser for seg å kunne samarbeidet både Høyre og Arbeiderpartiet.