Ledelse

– Ble mer opplyst og optimistisk

Etter en lang og tøff pandemi anbefaler Isabelle Ringnes boka «Factfulness» som oppløftende sommerlesning.

Publisert Sist oppdatert

Boktips til årets sommerferie.Dagens Perspektiv har bedt et knippe ledere/fagfolk innen ledelse om å dele sine beste boktips for sommeren – skjønnlitteratur eller fag.

Gründer og foredragsholder Isabelle Ringnes anbefaler «Factfulness» av Hans Rosling, Anna Rönnlund Rosling og Ola Rönnlund Rosling:

«Denne boka utfordrer hvordan vi tenker på verden og forklarer gjennom fakta og statistikk hvorfor verden egentlig er mye bedre enn vi tror.

Foto

Factfulness - Ti knep som hjelper deg å forstå verden av Hans Rosling , Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund. (Foto: Cappelen Damm)

Med utgangspunkt i ti vanlige feil hjernen vår gjør, beskriver de med snert hvordan vi er skrudd sammen til å tenke og handle på bakgrunn av følelser og frykt og hvordan mediene er med på å underbygge et krisemaksimert bilde av utfordringene verden står ovenfor.

Forfatterne beviser at vi har et foreldet syn på verden gjennom en quiz som leseren utfordres til å ta.

Her gjetter man på fakta rundt utfordringene i verden, som for eksempel hvor mange unge jenter som går på skole, hvor mange mennesker som lever i ekstrem fattigdom og hvor lang gjennomsnittlig levealder er i dag.

Det store flertallet undervurderer hvor mye verden har utviklet seg i positiv retning.

Krigsdød, barnedød, død fra naturkatastrofer, fattigdom, barnearbeid og sult har aldri vært lavere.

Samtidig har det aldri vært flere unge jenter i skolen og vi har aldri hatt bedre tilgang på elektrisitet, vann, vaksiner, internett og mobiltelefoner.

Boka letter på stresset vi kjenner på rundt fremtiden og utfordrer oss til å tenke mer pragmatisk på det vi blir presentert gjennom mediene.

Boka gjør at man blir inspirert til å ta mer faktabaserte beslutninger og oppdatere vårt foreldede bilde av verden.

Jeg føler meg både opplyst, optimistisk og mer kritisk til mine ubevisste antagelser etter å ha lest denne boka.

Etter en lang og tøff pandemi vil jeg anbefale boka som en oppløftende sommerlesning!»

Powered by Labrador CMS