Ledelse

Flytter målstolpene for lederlønn under korona

Publisert Sist oppdatert

Mange har fått tøffe kutt i lønnen under koronakrisen. Også mange ledere har kuttet sin egen lønn i solidaritet med medarbeiderne.

Men ikke alle lønnskutt er like. Styrene i flere amerikanske selskaper har de siste måenene endret de underliggende premissene for hva som skal utløse bonus til toppsjefen.

Årsaken skal være at det blir vanskelig å oppnå målene som følge av tiltakene under koronakrisen og man ønsker å opprettholde en viss standard på avlønningen som for amerikanske toppledere ofte varierer mye med de økonomiske resultatene.

Det melder Financial Times.

Det skorter ikke på kreativeten. Et av grepene som enkelte selskap nå har innført, er rett og slett å ignorere dårlige måneder. Utbytting av resultatmål med ikke-finansielle mål og omskriving av bonusplanene til å verdsette kostnadskutt høyere, er det også selskaper som har gjort.

– For enkelte investorer er dette et skinnende eksempel på speilbildet av resultatbasert lønn. I gode tider er det få som strammer inn lederlønnen og endringer pleier å gå i en retning, sier leder ved Council for Institutional Investors Glenn Davis til avisen.

I en lederartikkel skriver FT at omskrivning av reglene for å hjelpe ledere opprettholde lønnsnivået ikke rimer godt med behovet for solidaritet som de vanskelige tidene krever.

Powered by Labrador CMS