Annonse
Trond Giske er innstilt som fylkesleder i Trøndelag Ap, ifølge Trønder-Avisa.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix.    
Ap-topp om innstillingen fra Trøndelag Aps valgkomité

– Forbausende og trist

Førstkommende lørdag skal Trøndelag Arbeiderparti velge ny fylkesleder. Valgkomiteen har enstemmig innstilt Trond Giske, etter det NTB erfarer.

– Det er forbausende og trist hvis dette er en enstemmig innstilling fra valgkomiteen og man ikke har funnet plass til en av de mange kvinnelige talentene i Trøndelag på topp. Hadde forventet en delt innstilling som i det minste kunne reflektert medlemsmassen på en bedre måte, sier leder Tine Christin Eikevik av Trondhein Arbeidersamfunn til NTB.

Hun er leder av Trondheim Arbeidersamfunn, som er et lokallag i Trondheim Ap og det største lokallaget i Trøndelag.

På spørsmål om hva Eikevik tenker om å få Giske som leder gitt hans forhistorie, svarer hun: – Ingen kommentar til det.

20 Ap-kvinner, deriblant Eikevik, sendte i mars innspill til valgkomiteen om krav om å innstille en kvinne som fylkesleder.

– Vi ønsker en kvinne fordi Aps fylkesordfører og gruppeleder er menn, og det er på tide å få inn en kvinne. Det er mange flinke kvinner i Trøndelag som kan fylle rollen som fylkesleder kjempegodt, sa Eikevik til TV 2.

Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Annonse
Annonse