Annonse
Generalmajor Eirik Kristoffersen blir ny forsvarssjef.  Foto: Frederik Ringnes/Forsvaret / NTB scanpix  
Karrieresteg

Generalmajor Eirik Johan Kristoffersen blir ny forsvarssjef

Hærsjefen, generalmajor Eirik Johan Kristoffersen (50), er utnevnt til general og ny forsvarssjef i Statsråd tirsdag.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten, det er et stort ansvar å bli øverste militære sjef i en sikkerhetspolitisk usikker tid. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og utvikle Forsvaret videre, sier generalmajor Eirik Kristoffersen.

Den nye forsvarssjefen har tidligere vært sjef for Heimevernet, sjef for Forsvarets Spesialkommando og sjef for Fjernoppklaringseskadronen. Han er opprinnelig fra Bjerkvik i Nordland.

Han er også Norges høyest dekorerte soldat i aktiv tjeneste. Kristoffersen fikk Krigskorset med sverd etter for sitt lederskap i Afghanistan i 2007-2008.

– Eirik Kristoffersen er en forsvarssjef for vår tid. Han har de rette egenskapene for å lede Forsvaret fremover, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i en melding

Hærsjef 

Eirik Kristoffersen er i dag sjef for Hæren. Han har erfaring fra Hæren, spesialstyrkene, Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og Heimevernet og tung erfaring fra internasjonale operasjoner. Han er høyt dekorert for sin innsats i Afghanistan.

– Kristoffersen har satt tydelig spor etter seg der han har vært. Han har vist meget gode resultater i Forsvarets spesialstyrker og som sjef for HV. I sin korte tid som sjef for Hæren har han sørget for at oppbyggingen Finnmark Landforsvar nå ligger foran plan, sier Bakke-Jensen.

Forsvarsministeren fremholder at den nye forsvarssjefen vil stå overfor store oppgaver, både hjemme og ute.

– Vi har en sikkerhetspolitisk situasjon og en teknologisk utvikling som vil stille nye krav til Forsvaret. Kristoffersen har både strategisk innsikt og operativt fokus. Han er nytenkende og har vist stor drivkraft og gjennomføringsevne, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

 

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse