Ledelse

Hold fokus

3 tips om å jobbe fokusert når ­oppgavene er mange og tankene hopper hit og dit.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM SELVLEDELSE. Det nærmer seg sommerferie, mange jobbber fremdeles fra hjemmekontor og kanskje kan det nå være tyngre å holde fokuset gjennom arbeidsdagen.

Det mangler ikke på tips og råd om selvledelse og hvordan man kan jobbe fokusert og effektivt.

Her tar vi med oss tre tips fra karrierenettstedet The Muse.

God arbeidsdag!

  • Gruppér oppgaver som ligner hverandre.
    Mange har jobber med mange ulike oppgaver og roller, men hver gang du bytter oppgave trenger hjernen litt tid for å «komme inn i det igjen». Tips: Sett av tid til å løse oppgaver som ligner hverandre i én bolk, for eksempel om morgenen. Løs andre typer oppgaver i en ny bolk senere på dagen. Da slipper du å «omstille» hodet så ofte.

  • Forsøk Pomodoro-metoden.
    Å dagdrømme kan være fint, men kan lede deg langt bort fra det du driver med. Én metode som ifølge The Muse kan gjøre deg mer produktiv, er å sette stoppeklokka på 25 minutter, for så å jobbe med én oppgave uten forstyrrelser. Du skal ikke sjekke e-post, ta telefoner eller gjøre noe annet. Deretter tar du en kort pause, på fem til ti minutter, for så å gå videre til neste oppgave. Ta noen lengre pauser underveis.

  • Ikke tro du er en robot.
    For mange produktivitetstips tar ikke hensyn til at vi trenger søvn, mat, pauser og å være i bevegelse, skriver The Muse. Vi alle trenger variasjon og pauser. Det hjelper ikke hvor motivert og fokusert du er, du kan ikke befinne deg i den modusen hele tiden.

Powered by Labrador CMS