Ledelse

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen har omorganisert Oslo-skolen.

Ikke færre direktører i Oslo-skolen

Utdanningsdirektør Marte Gerhardsens slanket toppledergruppa, men det er nå flere direktører enn da omorganiseringen startet.

Publisert Sist oppdatert

I mars annonserte utdanningsdirektøren at antall direktørstillinger skulle reduseres fra 22 til seks, men nå er antall direktører oppe i 26, ifølge Dagbladet 17. september.

Fra 22 til 6 i ledergruppa

Dagens Perspektiv omtalte i april den omfattende strategi og omorganiseringsprosessen som var satt i gang i utdanningsetaten etter at Marte Gerhardsen tok over som leder sommeren 2019.

Gerhardsen fortalte da at et av de største grepene hun hadde tatt var å redusere antall direktører i toppledergruppa. Tidligere hadde Oslo-skolen en toppledergruppe på 22 direktører. Av disse var 10 områdedirektører med ansvar for hvert sitt geografiske område.

I den nye strategien kuttet de ut alle de 22 direktørene, og etablerte en toppledergruppe bestående av fem direktører og utdanningsdirektør Gerhardsen selv.

Dagens Perspektiv spurte Gerhardsen hva som ville skje med de 22 tidligere direktørene.

– De 22 vil få nok å gjøre. Flere vil bli avdelingsledere eller få andre lederroller. Vi har bruk for alle og regner med å finne spennende jobber til dem, sa hun til Dagens Perspektiv.

26 direktører på millionlønn

Men de som måtte ut av toppledergruppa mistet ikke nødvendigvis direktørtittelen likevel. Nå viser det seg at antallet direktører ikke har blitt lavere, men høyere.

Ifølge Dagbladet er det etter omorganiseringen i alt 24 direktører og ytterligere to på vei inn. Dagbladet har fått opplyst at direktørene gjennomsnittlig har en lønn på over en million kroner i året.

Gerhardsen svarer til Dagbladet at omorganiseringen aldri var å nedbemanne:

– Vi har gått fra en toppledergruppe på 22 direktører, til en toppledelse på fem divisjonsdirektører og meg selv, etter en grundig prosess. I tillegg har vi dyktige ledere som skoledirektører med oppfølgingsansvaret for skolene og avdelingsdirektører som støtter skolene faglig og administrativt, sier hun.

Powered by Labrador CMS