Siv Jensen mener det ikke er akseptabelt at leder i Oslo Frp åpner for at hun ikke skal ha topplassering på valglisten neste år. 

Foto
Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
 
 

 

Jensen forventer at Oslo-Frp innstiller henne på topp

Publisert: 29. juni 2020 kl 14.11
Oppdatert: 29. juni 2020 kl 14.11

Nyvalgt leder i Oslo Frp, Geir Ugland-Jacobsen, sa i helgen til Finansavisen at han er usikker på om Jensen bør toppe listen.

Det faller ikke i god jord hos partilederen, som forventer at Oslo-laget innordner seg. Overfor NRK viser hun til at det er lang tradisjon for at den landsmøtevalgte ledelsen topper valglisten i lokallaget.

– Dette er en liten gruppering i Oslo som velger å prøve å overse alle de vedtak og strategier som resten av partiet har valgt. Det er jo selvfølgelig ikke akseptabelt, sier Jensen til kanalen.

Ugland-Jacobsen tok også til orde for at partiet bør bevege seg i en mer nasjonalliberalistisk retning og bli et patriotisk fyrtårn. Jensen er ikke enig og mener Frp skal være et liberalistisk folkeparti.

– Det er sånn at når Fremskrittspartiets landsmøte vedtar politikk, strategi og partiledelse, så er det noe man forventer at hele partiet slutter opp om og legger til grunn, sier Jensen.

Saken fortsetter under annonsen