Ledelse

Ansatte på IT, som en gang bare var en nødvendig underavdeling på arbeidsplassen, har nå rykket opp til styrerommet og sitter nå i lederstolen.

Ledere må kunne teknologi for at bedriften skal være levedyktig

En ny undersøkelse viser en internasjonal enighet at å løfte teknologifaglige medarbeidere opp til ledernivå skaper merkbare verdier for hele organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Direktør- og lederjobber må besettes av folk med teknologibakgrunn dersom bedriften skal bli levedyktig. Det sier nesten 75 prosent av alle ledere i hele Europa.

Det viser den internasjonale rapporten «Successful Digital Transformation: Apps at the ready» som er gjennomført av Vanson Bourne på vegne av VMware.

Hovedgevinsten av å løfte teknologifaglige medarbeidere opp til ledernivå, er ifølge 50 prosent ledere, økt effektivitet i hele organisasjonen, tett etterfulgt av følger forbedret leveranse (42 prosent) større innovasjon (40 prosent) og bedre kundeopplevelser (37 prosent).

Bakteppet er det enorme skiftet observert den siste tiden, som har bevist at digital omstilling gjør det mulig for bedrifter å tilpasse seg store markedssvingninger, der forretningsmodeller og arbeidssteder endres fullstendig.

Bedre forståelse

Under pandemien har europeiske bedrifter benyttet moderne digitale tjenester for å sikre egen leveranse.

Over halvparten av respondentene (57 prosent) sier at moderne applikasjoner har tilrettelagt ansatte får jobbe hjemmefra.

39 prosent sier det er enklere å oppdatere systemene i forhold til markedet og sikre at bedriften kan fortsette og holde åpent (37 prosent).

Hele 80 prosent av apputviklere og fagledere innen teknologi sier næringslivet ikke ville vært i stand til å levere uten moderne applikasjoner.

Topplederne er enig, der over 80 prosent tror moderne apper har en direkte tilknytning til omsetningsvekst.

– Toppledere har aldri før stått ansikt til ansikt med så store endringer. De med god kompetanse på teknologi og en forståelse av hvordan de kan bruke applikasjoner for å tilpasse seg markedssituasjonen har store fordeler, sier Andy Stevens, Norges-sjef i VMware.

Han mener pandemien har fremskyndet ett tiår med digital utvikling på få måneder.

Teknologiske lederevner gir suksess

Blant funnene i undersøkelsen er det tydelig at kontinuerlig utvikling og lansering av nye tjenester kjennetegner de aller mest suksessrike bedriftene.

I hurtigvoksende bedrifter er det hele to tredjedeler av nye tjenester som blir satt i produksjon, sammenlignet med 41 prosent i nullvekstbedrifter.

– Det er forståelsen for hvordan man skaffer applikasjoner som kommer brukerne til gode og gir dem informasjon ved fingerspissene, som skaper suksess og driver frem engasjement. Derfor er ledere med teknologi i blodet kombinert med digitale verktøy er en vinnerkombinasjon, sier Stevens.

Enten man jobber innen helsesektoren, industri eller finans, er teknologi en stor del av jobben.

Ledere med bakgrunn innen programvare og teknologi er de som kan lage konkurransedyktige digitale tjenester, viser undersøkelsen.

Ansatte på IT, som en gang bare var en nødvendig underavdeling på arbeidsplassen, har nå rykket opp til styrerommet og sitter nå i lederstolen.

Powered by Labrador CMS