Ledelse

Over hundre har søkt seg til det nye bachelorstudiet i HR, teknologi- og digitaliseringsledelse ved Høyskolen Kristiania.

Ny HR og teknologi-utdanning

Både studenter og arbeidsliv strømmer til når Høyskolen Kristiania i høst starter opp en ny bachelorutdanning i HR, teknologi- og digitaliseringsledelse.

Publisert Sist oppdatert

Høyskolen har tidligere tilbudt utdanning innenfor HR og personalledelse, men opplever at det er behov for en egen utdanning med fokus på teknologi og digital transformasjon.

Maskinene som skal ta vare på mennesker

Dagens perspektiv har sett nærmere på bruken av ny HR-teknologi. Hvilke muligheter og farer ligger i digitaliseringen?

Kan ikke overlates til teknologene

– Robotisering og kunstig intelligens blir en stadig større del av arbeidshverdagen, og det er viktig å forstå hva dette betyr for menneskene. Det kan ikke overlates til teknologene alene, sier Andreas Thon, leder for Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania.

Foto – Robotisering og kunstig intelligens blir en stadig større del av arbeidshverdagen, og det er viktig å forstå hva dette betyr for menneskene, sier Andreas Thon ved Høyskolen Kristiania.Foto: Høyskolen Kristiania

Over hundre personer har søkt seg til det nye studiet. Nå har 60 av dem fått tilbud om studieplass.

– Det er noe av den beste responsen vi har fått på et nytt utdanningstilbud noen gang, sier Thon.

Også arbeidslivet har stilt seg positive.

– Bransjerådet, der vi har kontakt med både offentlig og privat sektor, har vært veldig positive til et slikt tilbud. Mange etterspør etter- og videreutdanningskurs på dette feltet også, forteller han.

Viktig at noen har "HR-brillene" på

Høyskolen kommer til å øke forskningsinnsatsen på dette fagområdet fremover og vurdere å tilby deltidskurs for etter- og videreutdanning for de som allerede er i arbeidslivet.

I det nye bachelorstudiet vil HR-avdelingens bruk av digitalisering være et viktig emne. Der skal studentene lære om hvordan de kan bruke digitale løsninger blant annet i rekruttering, kompetanseheving og læringsprosesser. Viktige temaer blir også etikk og personvern ved bruk av ny teknologi.

Thon mener det er et behov for at HR-avdelingene ikke bare kjøper inn denne typen kompetanse, men også har det internt.

– Jeg tror det er viktig at noen har HR-brillene på når virksomheter skal ta i bruk ny teknologi og utnytte digitale muligheter. Vi må forstå hva digitaliseringen betyr for menneskene og organisasjonen, sier han.

Powered by Labrador CMS