Ledelse

Torbjørn Røe Isaksen (H) blir intervjuet om deltakelsen på Nicolai Tangens seminar.

Rettelse om Isaksen

Det var en feil i Magne Lerøs leder om seminaret til Nicolai Tangen og daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Den rettes opp her.

Publisert Sist oppdatert

RETTELSE. Torbjørn Røe Isaksen har sendt oss en e-post der han gjør oppmerksom på at det fra første stund har vært klart at departementet betaler for reise og hotell på seminaret som Nicolai Tangen arrangerte i USA i november fjor. Det dreier seg om to netter, ikke en natt som det ble hevdet i lederen i går.

Dette er vanlig praksis. Så har Isaksen utenom vanlig praksis bedt om at departementet også får regningen for måltidene. Grunnen er at det stilles spørsmål ved seminaret.

I Stortingets gaveregister" er det ikke oppgitt som «gave» men som "utenlandsreiser" fordi en annen aktør har betalt deler av oppholdet. Det er ikke vanlig praksis å gjøre dette, men det er slik regelverket er.

Isaksen presiserer at han ikke har beklaget eller unnskyldt sin deltagelse og viser til sin redegjørelse der det heter:

"Jeg mener at dette var relevant å delta på som næringsminister og arrangementet ble fulgt opp på vanlig måte i departementet, også i tråd med Håndbok for politiske ledelse som sier at statsråders utenlandsreiser er tjenestereiser så sant de ikke er av helt privat karakter."

Vi beklager at vi skrev «gave» ikke «utenlandsreise» i gaveregisteret og at Nicolai Tangen dekket en natt på hotell.

Magne Lerø

Powered by Labrador CMS