Annonse
Tidligere AP-byråd Tone Tellevik Dahl blir ny administrerende direktør for bransjeforeningen Norsk Eiendom. Foto: Camilla Skjær Brugrand. 
Karrieresteg

Tidligere Ap-byråd blir ny sjef for Norsk Eiendom

– Bygg former byer, nabolag og folk. Hvordan eiendommer utvikles, påvirker både arbeidsliv og dagliglivet, jobb og fritid. Det gir sektoren et stort ansvar. Jeg ser frem til å være en pådriver og talerør for en viktig bransje, sier Tellevik Dahl i en pressemelding.

Tone Tellevik Dahl var blant annet nestleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre, og byråd for eldre, helse og arbeid, samt byråd for oppvekst og kunnskap.

Hun kommer nå fra en stilling ved Universitetet i Oslo.

Hun etterfølger Thor Olaf Askjer, som har vært administrerende direktør i Norsk Eiendom i over ti år. Tellevik Dahl begynner i stillingen 1. juli 2020.

Tenker helhet

Tellevik Dahl peker på at Norsk Eiendom representerer en del av næringslivet som setter tydelige spor i store og små lokalsamfunn. Bransjeforeningen har jobbet mye for at stedsutviklingen må skje på en bærekraftig måte – sosialt, økonomisk og for miljøet.

– Se for deg en arbeidsplass, et hjem eller et nabolag, Det er mennesker som skaper livet der, mens eiendomsselskapene bygger rammene. Vi kan ikke bare sette opp byggene uten å tenke på helheten. God eiendomsutvikling skal gi merverdi for samfunnet rundt, påpeker den påtroppende administrerende direktøren.

– Vi er svært glade for å få Tone med på laget. Vi er i en kritisk tid der mange bedrifter ser verdien i å finne løsninger sammen. Hun kommer til å styrke Norsk Eiendoms synlighet og gjennomslagskraft, sier styreleder i Norsk Eiendom, Øystein Thorup.

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse